Izrada strategije ukupnog razvoja grada Križevaca

KRIŽEVCI – Članovi kolegija križevačkog gradonačelnika Branka Hrga razmatrali su dokument o socijalnom i ekonomskom stanju na području Grada. U analizi je detaljno prikazano postojeće stanje, problemi i potrebe u obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj skrbi, gospodarstvu, poljoprivredi, kulturi, turizmu, sportu i drugim područjima. Analiza je izrađena u sklopu projekta DESONE, koji se provodi u suradnji s mađarskim gradom Barcs, a sufinanciran je kroz IPA prekogranični program Europske unije Mađarska-Hrvatska, podsjetio je pročelnik za gospodarstvo i financije Darko Masnec.

– U ovom materijalu je prikazano stanje na temelju relevantnih dokumenata, onoga što su dale naše ustanove i svi čimbenici koji čine Grad Križevce. Studija bi trebala biti osnova za izradu strategije, te bi ona, kada se usvoji, predstavljala osnovu za naša proračunska sredstva odnosno za donošenje odluka prilikom kreiranja proračuna za naredne godine, objasnio je pročelnik D. Masnec.

Mađarski partneri izradili su dokument za područje grada Barcsa, pa će iduća aktivnost u sklopu projekta DESONE biti rasprava o zatečenom stanju, zatim ispitivanje sličnosti i razlika u problemima i potrebama dva grada te na kraju, izradu studije razvoja koja će ponuditi dugoročna rješenja teškoća i nedostataka. Studija bi trebala biti završena do kraja kolovoza.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.