J. Čapalija: Obrazovanje za 47 dugotrajno nezaposlenih

PODRAVINA I PRIGORJE – Lokalno partnerstvo za zapošljavanje u Koprivničko-križevačkoj županiji jedan je od 26 programa koje je Europska unija odlučila sufinancirati s 85% potrebnog novca preko IPA programa ‘Razvoja ljudskih potencijala’. Nositelj programa je Područna služba Križevci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a partneri su Razvojna agencija Podravine i Prigorja te koprivničko Pučko otvoreno učilište i Udruženje obrtnika. Cilj projekta je povećati šanse za dobivanje posla dugotrajno nezaposlenim osobama koje su u evidencijama Zavoda dulje od godinu dana, a kao posebni cilj postavljeno je unapređenje sustava cjeloživotnog učenja kroz umrežavanje ustanova u našoj županiji.

Pročelnica Područne službe Zavoda za zapošljavanje Jadranka Čapalija rekla je da će tijekom slijedećih 12 mjeseci ovim programom dodatnog obrazovanja biti obuhvaćeno 47 dugotrajno nezaposlenih osoba.
– Radi se o osobama koje su završile trogodišnju srednju školu za slijedeća zvanja: frizer ili frizerka, njih 12, zatim 20 prodavača te 15 dugotrajno nezaposlenih osoba sa srednjom školom koje su pokazali interes za samozapošljavanjem, navela je pročelnica J. Čapalija.
Partneri su najavili osnivanje Klastera za unapređenje sustava cjeloživotnog učenja i kreiranje web stranice sa svim informacijama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.