Nemilosrdni lopovi Prigorce prevarili za 30.000 kuna

Križevci: dvije ženske osobe lažno se predstavile i prevarile 90-godišnju umirovljenicu za 4000 kuna

Križevački policajci sve češće imaju problema s prijevarama starijih osoba na području Križevaca i okolice. Iako su nekoliko puta ulovili počinitelje, slučajevi prijevara starijih osoba u njihovim domovima ne jenjavaju. Lopovi se najčešće lažno predstave i obećavaju novčani dobitak. Zadnji slučaj, kao i nekoliko prethodnih, zbio se upravo u Križevcima, gdje su se dvije, za sada nepoznate žene, predstavile kao djelatnice mirovinskog osiguranja i prevarile 90-godišnjakinju. Uvjerile su je da im mora isplatiti 3999 kuna kako bi stekla pravo na navodni povrat mirovine u iznosu 30 tisuća kuna, što im je starica i povjerovala. Križevački policajci primili su kaznenu prijavu i proslijedili je Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, dok za nepoznatim ženama tragaju.

Do sada je bilo šest ovakvih slučajeva, a svi su se dogodili u općini Sveti Ivan Žabno i Križevcima. U ožujku prošle godine 78-godišnja starica iz Žabna ostala je bez 3800 kuna, zatim u lipnju u Kuštanima 72-godišnjakinja bez 6200 kuna, početkom listopada u Cirkveni 80-godišnjak bez 4200 kuna te krajem istog mjeseca u Križevcima 78-godišnjakinja bez 10 tisuća kuna. Početkom ove godine, u siječnju 86-godišnja starica iz Križevaca prevarena je za 5000 kuna u ime navodnog duga.
Do sada je ulovljen počinitelj u samo jednoj od prijevara, onoj iz Cirkvene, pa policija ponovno poziva građane da ne nasjedaju prevarantima te da odmah nazovu postaju policije ili broj 192. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.