Sutra prvosvibanjski polumaraton Križevci-Kalnik

KRIŽEVCI – Zajednica športskih udruga Križevaca priređuje 1. svibnja 3. županijski polumaraton od Križevaca do Kalnika koji redovito okupi brojne zaljubljenike u dugoprugaško trčanje iz kontinentalnog dijela Hrvatske. Pokrovitelji natjecanja su Koprivničko-križevačka županija, grad Križevci i općina Kalnik, a utrka će započeti na Praznik rada u 10 sati na središnjem Strossmayerovom trgu u Križevcima.
– Startnine nema, za razliku od sličnih atletskih priredaba u Hrvatskoj i, stoga, poklonici atletike iznimno vole kalnički polumaraton. Prijave se primaju u Zajednici športskih udruga na mobitel 091 510 86 97 ili e-poštom – rekao je tajnik Draženko Kovačić.

Predsjednik Organizacijskog odbora je proslavljeni hrvatski olimpijac Branko Zorko, a svi sudionici će primiti prigodne poklone. Za one najbolje su, naravno, pripremljene i novčane nagrade. Svi će atletski putovi 1. svibnja voditi u Križevce i onda trkom prema Kalniku na iznimno zahtjevnoj dionici. Domaćin će, naposljetku, prirediti i druženje za sve sudionike polumaratona u skladu s tradicijom i poznatim ovdašnjim geslom „kak se šika i patri“.

Vezano

Komentari su zatvoreni.