Predstavljeni policajci na biciklima

KRIŽEVCI – Djelatnici Komunalnog poduzeća u suradnji s Turističkim uredom i policijom obilježili su Dan planeta Zemlje biciklijadom u kojoj su sudjelovala djeca osnovnih škola i dječjih vrtića s područja grada. Od Strossmayerovog trga do reciklažnog dvorišta u Cubinecu oko 60 učenika osnovnih škola i 90 polaznika dječjih vrtića, družili su se sa Zdenkom Ježovitom i Perom Baričevićem, kontakt policajcima PP Križevci.
– Svim mališanima podijelili smo bljeskalice za bolje uočavanje u prometu, a potom su naši kontakt biciklima prepratili kolonu biciklista do reciklažnog dvorišta u Cubincu gdje su učili o načinu pravilnog zbrinjavanja otpada – rekao je Abel Car, načelnik PP Križevci.

Na Strossmayerovom trgu odvijale su se ekološke radionice za djecu, uglavnom vrtićance koji su imali priliku naučiti kako čuvati okoliš, što znači pravilno odlaganje otpada, a mogli su i sami zasaditi cvijeće. Na Trgu je priređena i mala izložba radova koje su djeca napravila od ekoloških, prirodnih materijala.

Osim spomenutog, , atrakcija su bili prošlog četvrtka i policajci na biciklima. Ovo je prvi puta od osamostaljenja hrvatske države da Policijska postaja Križevci ima vlastite policajce na biciklima. Postaja je dobila dva policijska bicikla koje će koristiti spomenuti policajci u obavljanju službe na svojim kontakt kvartovima u gradu, a kako bi bili pokretljiviji i uočljivi od strane građana. Ne treba niti naglašavati njihov značaj u uvjetima svakidašnje krize i štednje goriva.
– Njihovo dvadesetogodišnje iskustvo u policiji jamči da će policijsko oko na biciklu uočiti svako protupravno ponašanje i pojave i time doprinijeti boljoj sigurnosti u Križevcima – rekao je Abel Car. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.