Vrtićanci i školarci i roditelje će učiti kako sortirati otpad i učiniti ga korisnim

Da nije svaki otpad za smeće naučilo je jučer stotinjak klinaca iz četiriju križevačkih dječjih vrtića na mini-radionici posvećenoj Danu planeta Zemlje. Hrpu smeća usred grada koju su im „pripremili“ Komunalno poduzeće i Turistička zajednica pospremili su u rekordnome roku, ali nisu ga gurnuli pod tepih, već su ga pažljivo razvrstali.

 

Otpad za recikliranje pospremili su tako u kante s narančastim poklopcem, od trave i kore od jabuka napravili su kompost, a od praznih kutija od bonbona i kakaa, tetrapaka i plastičnih boca izradili su šarene vlakove, brodove i automobile.

Zadatak nije bio težak, rekli su nam vrtićanci, no domaća će zadaća zato biti zahtjevna – podučiti roditelje kako sav otpad koji se nataloži u domaćinstvu može i te kako biti koristan.

Baš o tome školarce je u reciklažnom je dvorištu u Cubincu, kamo su, u čast Međunarodnoga dana bicikla, doputovali biciklima, podučavala Dijana Mijač, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u KP-u.

Kao “pojačanje” školarcima u vožnji do Cubinca priključili su se na biciklima i križevački policajci, te se i sami educirali o načinima postupanja s otpadom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.