U krnjem sastavu križevački kuglači ipak došli do bodova

Za utakmicu 24. kola trener je na raspolaganju imao točno šest igrača i u nadi da ni jedan igrač neće obnoviti ozljedu, otputovali su na ogled s KK „Dubravčan“ iz Donje Dubrave. Na bodove, bez lažne skromnosti, nisu računali, a odigrana utakmica mogla bi lako konkurirati za najzanimljiviju ove sezone. 

Posavec (511) nakon izgubljena prva dva seta osvaja preostala dva i pobjeđuje protivnika za svega 2 čunja. Marijan Kirin se morao više namučiti. Dva osvojena seta i 560 srušenih čunjeva jedva je bilo dovoljno za drugi „Elektrin“ poen. Horvat (551) nakon izgubljena prva dva seta u sljedeća dva okreće rezultat u svoju korist. Sanković s dva izgubljena i dva osvojena seta uz 547 srušenih čunjeva osvaja poen i sakuplja 43 čunja za ekipu. Nakon dva odigrana para „Elektra“ vodi 4:0 i ima prednost od 68 čunjeva.

To je značilo da utakmica u najgorem slučaju može završiti neriješeno 4:4. Dejan Kirin i Pernjak za ukupnu bi pobjedu morali osvojiti barem još jedan poen. Vrlo malo odigranih utakmica, nepoznavanje kuglane i respekt prema protivničkom najboljem igraču rezultirali su izrazito slabom igrom Pernjaka u prva dva seta, što domaćine dovodi u prednost. Zadnja dva seta Pernjak odigrava solidno i ukupno ruši 466 čunjeva. Sada Donjodubravčani imaju ukupno više srušenih čunjeva, što im donosi dva poena. Za preostali poen o kojem ovisi hoće li utakmica završiti pobjedom „Elektre“ ili neriješeno bori se Dejan Kirin. Nakon tri odigrana seta, Kirin vodi 2:1 uz minus od 8 čunjeva, što znači da mora osvojiti i posljednji set. U želji za pobjedom isteže mišić čime si bitno smanjuje šanse. Zadnja kugla odlučila je dotad izjednačeni rezultat. Njome Kirin za 2 čunja osvaja i treći svoj set. Iako je srušio manje čunjeva od protivnika, osvojio je poen.

„Elektra“ pobjeđuje 5:3 (3143:3173) iako domaćin ima ukupno 30 čunjeva više.  S nova dva boda, odnosno ukupno 30, „Elektra“ je 5. na ljestvici, a bod zaostatka za 3. mjestom ipak se čini nedostižnim.
 
(24. kolo detaljno: http://www.kuglacki-savez-vz.hr/attachments/article/49/24.kolo.pdf 
 
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.