Tea Hatadi izlaže ‘…tako i na zemlji…’

U zagrebačkoj se Galeriji Nano u Gajevoj 26 večeras s početkom u 19 sati otvara multimedijska izložba Tee Hatadi pod nazivom “..tako i na zemlji..” U predgovoru izložbe Igor Juran naglašava: “Kontinuirano snimajući kadrove iz svoje okoline, Tea Hatadi odlučila ih je uklopiti u novi kontekst koji ironično ispituje gradnju u gradu Zagrebu. U prvom radu ona tu “tekuću” ljudsku djelatnost postavlja u odnos sa religijskom utopijom Nebeskog Jeruzalema iz knjige Otkrivenja (22,1-22,3). Ta pomalo ironična  usporedba ishodila je time da se Tea poigra sa snimljenim materijalima zabilježene stvarnosti i pretvori ih u uzvišenu sliku stvaranja Božanskog grada.”

“U drugoj video instalaciji u centar pozornosti postavljena je rijeka Sava. Radi se o projekcijama planova grada u kojima se izmjenjuju građevine ali rijeka ostaje ista. Rijeka svoj tok mijenja puno sporije nego što se mijenja grad i taj proces naglašava kratkotrajnost i prolaznost ljudskih poduhvata u odnosu na rijeku kao živi organizam.” Izložba se može razgledati do 20. travnja.

Tea Hatadi rođena je 1980. Diplomirala je 2008. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje iste godine upisuje poslijediplomski doktorski studij slikarstva. Kao CEEPUS-ova stipendistica dva semestra boravila je na Akademiji likovnih umjetnosti, arhitekture i dizajna u Pragu u slikarskom studiju i studiju K.O.V. Od 2006. djeluje u umjetničkoj grupi Projekt6 čiji je suosnivač. Članicom HDLU-a postaje 2008., a od 2010. je i članica HZSU-a. Izlagala je na više samostalnih i velikom broju skupnih izložbi u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Austriji, Engleskoj i Nizozemskoj te sudjelovala na nekoliko festivala, radionica i kolonija u Hrvatskoj i Sloveniji. Godine 2010. boravila je na tromjesečnoj rezidenciji KulturKontakt Austrija u Beču te dvomjesečnoj rezidenciji Kunstenaarlogies u Amersfoortu, Nizozemska. Autorica je dva kustoska projekta i više autorskih edukativnih likovnih radionica. Živi i radi u Zagrebu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.