Nepravomoćna presuda – 54-godišnji Milan K. oslobođen krivnje

KOPRIVNICA – Milan (54) iz mjesta nedaleko od Križevaca nepravomoćno je oslobođen krivnje da je najmanje 15 puta, od 2001. do 2007. godine, silovao tada 72-godišnju susjedu, koja je u međuvremenu preminula, a njezinom sinu invalidu prijetio da će ih zaklati ako kažu kako je s njom imao seksualne odnose.
U koprivničkoj Stalnoj službi varaždinskog Županijskog suda, sutkinja Melita Mioč Felak, kao predsjednica sudskog vijeća, saslušala je posljednju u nizu svjedokinju koja je trebala potvrditi tvrdnje otpužbe da je Milan tijekom šest godina zlostavljao pokojnu. No, to se nije dogodilo jer ta žena nije mogla posvjedočiti ni jednom događaju izravno nego tek ’rekla-kazala’.

Slično su završila i ostala svjedočenja, a posebno je kod donošenja oslobađajuće presude presudila kvaliteta iskaza oštećene.
– Vještaci psihologije i psihijatrije ocijenili su kako oštećena nije mogla dati vjerodostojno svjedočenje, a i ovaj Sud zaključio je kako su njezino i svjedočenje sina bili puni kontradiktornosti te različiti od rasprave do rasprave – rekla je Melita Mioč Felak.

Zoran Kurcinak, odvjetnik okrivljenog Milana, u završnoj je riječi napomenuo kako je posve nelogično da bi žrtva šest godina trpjela seksualna zlostavljanja, a pritom to ni jednom nije prijavila policiji.
– Bilo je nekoliko prijava policiji zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno kada je oštećena Milana prijavila zbog svađe pa je za očekivati da bi ga svakako prijavila barem jednom tijekom šest godina za ovako teški zločin – kazao je Zoran Kurcinak.
– Održavao sam s njom intimne odnose od svoje 20. godine i uvijek su bili dobrovoljni. Sve se zakompliciralo kad me kum pitao jedno vrlo intimno pitanje, po čemu se onda saznalo da smo zajedno – objasnio je Milan K. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.