Sutra kazališna predstava ‘Picasso’

U srijedu 21. ožujka 2012. s početkom u 19:30 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima održava se kazališna predstava Picasso, kazališne skupine Play Drama iz Splita, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Križevci. Autor predstave je Jeffrey Hatchera, dok režiju splitske postave potpisuje Nenni Delmestre. Glume Elvis Bošnjak i Lana Helene Hulenić. Ulaznice po cijeni od 40 kn, mogu se nabaviti u pretprodaji u upravi POU Križevci, Odjelu za odrasle Gradske knjižnice “Franjo Marković”, Turističkoj zajednici i Art Rock Caffeu te sat vremena prije početka na blagajni kazališta.

Pablo Picasso je zasigurno jedna od najznačajnijih umjetničkih figura dvadesetog stoljeća čija intrigantna osobnost provocira našu znatiželju jednako kao i njegov umjetnički genij. U drami Jeffreya Hatchera zatičemo Picassa 1941. godine u okupiranom Parizu. Kao i mnogi drugi represivni režimi, nacisti posebnu pozornost poklanjaju umjetnosti, nastojeći diskreditirati sve ono što se suprotstavlja ili ne veliča njihove ideološke okvire. U tu svrhu organiziraju izložbu Degenerirane umjetnosti na kojoj namjeravaju predstaviti i Picassa.

Sva djela izložena u ovom čudnom salonu trebaju nakon izložbe biti spaljena. Hatcherova duodrama započinje kada, u ime nacističkog Ministarstva kulture, Picassu u posjet dolazi gospođica Fischer, sa zadatkom da otkrije koji je od tri rada što ih posjeduje originalni Picasso. Iza sva tri crteža krije se i Picassova osobna priča, tako je veliki umjetnik doveden u poziciju Sofijinog izbora u kojoj sam mora izabrati djelo koje će biti spaljeno. Hatcher razvija napetu igru, podiže snažni emotivni vrtlog u kojem traje strastvena borba za svaki pojedini crtež.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.