HSU napustio križevačku koaliciju s HSS-om, jer više nije održiva

Sad su u državnoj vlasti. Božidar Štubelj je postao zamjenik ministra, a stranka je u vlasti uz SDP, HNS i IDS, pa napušta HSS i HSLS i gubi svoje mjesto u Gradskom vijeću

Kao što se moglo i pretpostaviti čim je njihov Božidar Štubelj imenovan zamjenikom ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, HSU napušta koaliciju koju su s HSS-om i HSLS-om formirali uoči lokalnih izbora 2009., i zahvaljujući kojoj su “penzići” i bili na vlasti u Križevcima.

– Vjerujemo da ćete uvažiti činjenicu da naše djelovanje u sadašnjoj gradskoj koaliciji više nije održivo – priopćio je predsjednik GO HSU-a Štubelj, koji je i zahvalio na “dosadašnjoj korektnoj suradnji od obostranog interesa”, sa željom da i do kraja mandata surađuju na realizaciji planova i programa koje je donijelo Gradsko vijeće, u interesu Križevaca i građana, bez obzira na političkio opredjeljenje.”

Sad HSU-u predstoji naći zamjenika Božidaru Štubelju za mjesto u Gradskom vijeću, pri čemu će se, kažu, uvažavati sve pravne norme. HSU je u gradu Križevcima bio uz HSS-a iako su i u državi i u županiji raskinuli puno ranije. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.