Mećava: Na Kalniku i u Gornjoj Rijeci bez nastave, ali rade birtije

Nepogoda najviše naštetila gorskim krajevima. Jutros se školski autobus, kako doznajemo, nije mogao probiti do okolnih sela po djecu koja polaze nastavu u središtu općine, zbog čega je nastava i otkazana. Oko 100 djece ostalo je kod kuće

Nastava je otkazana u utorak u Osnovnoj školi Kalnik, u središtu istoimene općine u Koprivničko-križevačkoj županiji, jer djeca nisu mogla do škole. Kako doznajemo, do učenika u okolnim selima zbog snježnih se nanosa nije uspio probiti školski autobus koji ih dovozi do škole u Kalniku, pa je odlučeno da se nastava ne održi. Stotinjak djece tako je nenadano ostalo kod kuće, a hoće li na “praznicima” biti i sljedećih dana ovisi, naravno, o vremenu i padalinama. Ista je situacija i u općini Gornja Rijeka, na sjeveru županije, gdje je OŠ Sidonija Rubido Erdoedy ostala prazna jer do nje učenici nisu mogli stići po golemom snijegu.

Snijeg je u potkalničkom kraju padao tijekom noći i cijelo prijepodne, no taj brdski kraj ipak nije, marom zimske cestarske službe i općinara, ostao paraliziran.
– Tijekom jutra ralica i dva traktora očistili su ceste do Križevaca pa su ljudi mogli u grad na posao i ostalo, a još jednom ćemo oko 15 sati pročistiti glavne pravce – napominje načelnik općine Kalnik Božidar Kovačić dodajući da snijega najviše ima u usjecima i zasjecima, gdje ga nanosi vjetar.

– Samo da se vjetar smiri jer smeta radnicima i raznosi snijeg na već očišćene ceste i ulice, pa se čini kao da nam je trud uzaludan – kaže Kovačić i poručuje da je uz općinske službe s traktorima u punom angažmanu i Županijska uprava za ceste.
Inače, osim škole danas ne radi ni poštanski ured u Kalniku, ali, zanimljivo, rade gostionice.
– Mještani i cestari moraju se negdje ugrijati – komentirali su neki Kalničani.

Vezano

Komentari su zatvoreni.