Školstvo: Roditelji protiv ravnateljice Sanje Petranović

KRIŽEVCI – Učenici OŠ Vladimira Nazora u srijedu su 35 minuta čekali školski autobus u Brckovčini. Nažalost, čekanje na tadašnjih minus deset stupnjeva temperature, nije neuobičajeno. Kako doznajemo, često se dogodi da školski autobus niti ne dođe. U takvim slučajevima roditelji promrzle djece moraju odlaziti s posla, pod isprikama kakve god uspiju smisliti svojim šefovima, i voziti djecu u školu.

Nema ulaska prije 7.50

Da problemi s dolaskom u školu prestanu, svi upleteni bi još nekako ’prožvakali’ ovu situaciju, no kako stvari stoje, ako slučajno u školu stignu prije 7.50 sati, ne mogu ući u zgradu, prema nedavnoj odluci Sanje Petranović, ravnateljice škole. Odluka je to kojom se htjelo, doznajemo, uvesti reda u školske hodnike prije nastave, odnosno umanjiti mogućnost nedozvoljenog ponašanja učenika. Rezultat je ipak nešto drugačiji.
– Autobus, kada ne kasni, moje dijete pokupi u 7.20 sati i za deset minuta je u školi. Sljedećih 20 minuta dijete mi čeka na hladnoći na kojoj ni psa ne bih ostavio, dok su prostorije škole prazne – rekao je ljutito I. H., jedan od roditelja (podaci poznati redakciji), koji nije želio javno progovoriti zbog straha da posljedice njegovog progovaranja ne osjeti upravo njegovo dijete.

Rampa protiv roditelja

Osim što je većina roditelja na rubu živaca zbog načina ulaska u zgradu škole, već dulje vremena problem je i s dolaskom automobila pred školu. Rampa koja služi kako bi se na školskom parkiralištu spriječilo parkiranje vozila koja ne pripadaju učiteljima i drugim djelatnicima škole, neprestano je spuštena. Zbog toga svakog jutra i poslijepodneva roditelji nemaju izbora gdje ostaviti automobil, osim na ulici. Da stvar bude gora, u sadašnjem, zimskom razdoblju, asfalt Ulice Milutina Cihlara Nehajeva često je prekriven poledicom, a budući da je na uzbrdici, automobili ne mogu normalno prometovati.
– Svako jutro kada je malo lošije vrijeme riskiramo prometne nesreće, a uz to, zbog uskog prostora i spuštene rampe, sve je puno djece, roditelja, parkiranih automobila i ne znam kako takva situacija ikome može biti normalna – kazao nam je ogorčeni roditelj.

Ravnateljica Petranović opovrgava ove navode nazivajući ih lažima. Ipak, potvrdila je da kućni red škole napominje da djeca u školu dolaze petnaestak minuta prije nastave.
– Putnike pustimo u hol ili školsku knjižnicu, a što se rampe tiče, tu je odluku donijelo roditeljsko vijeće prije tri godine – rekla je Sanja Petranović i dodala kako bi problem nedostatka parkirališnih mjesta trebala riješiti gradska vlast. (PL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.