Križevci – humanitarna akcija za djecu s poteškoćama u razvoju

Nakon tri mjeseca trajanja akcije prikupljanja sredstava za kupnju kombi vozila križevačkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, iznos se približio polovici potrebnog. Za vozilo koje će uvelike olakšati prijevoz do škole djeci s teškoćama u razvoju, koja iz udaljenijih sela i mjesta ne mogu sama putovati, prikupljeno je nešto više od 84.000 kuna.

Pored donacija tvrtki i pojedinaca, najviše novca prikupljeno je humanitarnim koncertom i utakmicom reprezentacije hrvatskih svećenika i ‘brončanih’ sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Uspjeh ovih akcija preporuka je za nove, kaže ravnateljica Centra Maja Prodan:
– Surađujemo s Hrvatskim Crvenim križem i za očekivati je da ćemo u svibnju zajednički organizirati koncert ili ponoviti humanitarnu akciju. Stoga šaljemo dopise Županiji i Gradu Vrbovcu, iz kojeg imamo putnika, pa se nadamo da ćemo do kraja školske godine uspjeti skupiti novac.

Iako štićenici križevačkog Centra redovito ljetuju u gradskom odmaralištu na Pagu, kupnja kombi vozila omogućila bi im održavanje škole plivanja i tijekom godine i to na koprivničkim bazenima.

– U programu rada našeg športskog kluba je škola plivanja, imamo učiteljicu plivanja sa završenim tečajem za rad s djecom s teškoćama po novim metodama i stoga bi vrlo rado dolazili na koprivnički bazen plivati – naglasila je Maja Prodan.

Svi koji žele pripomoći kupnju vozila Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju informacije o uplatama donacija mogu dobiti na telefonu 712-630.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.