Autobusom u Zagreb na koncert Zlate Životić

Križevačka glazbenica, profesorica te završena postdiplomantica čembala Zlata životić održat će, u sklopu ciklusa Mladi u Lisinskom, koncert u ponedjeljak 6. veljače 2012. u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Nastup je dio 45. tribine natjecateljskog karaktera “Darko Lukić” u dugogodišnjoj organizaciji Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Koncert počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 30 kuna, uz 50% popusta za studente i umirovljenike. Zainteresiranim Križevčanima će, za dodatnih 40 kuna, biti organiziran prijevoz autobusom, a potrebno se prijaviti do 2. veljače e-poštom ili na neki od sljedećih brojeva telefona: 712-926 ill 098/279-550 (Marija Pupek Životić), 095/805-2578 (Zlata Životić).

Zlata Životić (Križevci, 1983.) diplomirala je 2006. na Odsjeku za kompoziciju i glazbenu teoriju, a 2007. godine čembalo u razredu Višnje Mažuran kod koje je 2009. godine završila i poslijediplomski studij i tako postala prva postdiplomantica čembala u povijesti zagrebačke Akademije. Od 2004. redovito se usavršavala na brojnim majstorskim tečajevima za baroknu glazbu pod vodstvom svjetski poznatih stručnjaka za čembalo (Andrew Wilson Dickson, Peter Lönnerberg, Laurence Cummings, Egon Mihajlovič) i komornu glazbu (Werner Ehrhardt, Catherine Macintosh). Diljem Hrvatske nastupala je solistički kao čembalistica i u komornim sastavima, njegujući autentično izvođenje stare glazbe. Na Malom festivalu čembala u Zagrebu redovito nastupa od 2009. godine.

Od 2003. do 2007. bila je članica komornog vokalnog ansambla Solisti sv. Marka, a od 2007. vokalnog ansambla Antiphonus s kojim je nastupala na Varaždinskim baroknim večerima, Glazbenim večerima u Sv. Donatu, Festivalu Sv. Marka u Zagrebu, riječkom Festivalu komorne glazbe te u inozemstvu (Austrija, Italija, Irska itd.). Aktivno sudjeluje u kulturnom životu Križevaca kao pjevačica, korepetitorica i aranžerka. Članica je Kulturnog vijeća Grada Križevaca, Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, a od 2010. je umjetnička voditeljica Glazbenog ciklusa Ogranka Matice hrvatske u Križevcima. Od 2005. godine bavi se pedagoškim radom u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima, a od 2011. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Program koncerta 6. veljače 2012. u Lisinskom:
Carl Philipp Emanuel Bach: Sonata u C-duru, W. 48/5
Johann Christian Bach: Sonata u c-molu, op. 17, br. 2
Johann Sebastian Bach: Kromatska fantazija i fuga u d-molu, BWV 903
Nikša Njirić: Omaggio a Domenico Scarlatti
Jean Philippe Rameau: Izbor iz Suite u G-duru
Joseph Haydn:Sonata u G-duru, Hob: XVI, br. 27

Vezano

Komentari su zatvoreni.