U subotu se bira prvi Potkalnički kuhar godine

Prva vinsko-vinogradarska svetkovina u godini – blagdan sv. Vinka, prvi će obilježiti Kalničani – dan ranije. U subotu 21. siječnja u Kalničkom podrumu od 18 sati održava se Vincekovo po Križevačkim štatutima, u kojem će obrede na svoj način “obraditi” Kalnička glumačka skupina, poslije ćega se blagoslivlja vinograd. U 19 sati kruna je ovogodišnjeg Vincekova na Kalniku – natjecanje u pripremanju kotlovine!

Prvi put, naime, u organizaciji tvrtke Kalničanka proizvodi d.o.o. i Kalničke  poljoprivredne zadruge bira se Potkalnički kuhar godine, a za tu se titulu prijavilo 15 majstora kotlovine iz Kalnika, Gornje Rijeke, Križevaca i Zagreba: Sabina Petranović Kešer, Slavko Fagnjen, Renato Radić, Tomislav Kvakar, Nenad Vrhovec, Miljenko Kvakar, Mario Filipašić, Boris Bošnjak, Bruno Keleković, Viktor Ledinski, Stojan Miščević, Darko Novosel, Vladimir Bačani i Dalibor Šeliga.

 

Organizatori napominju da svaki posjetitelj za samo 20 kuna može degustirati bilo koju i čiju kotlovinu, pa na glasačkom listiću zaokružiti svog favorita. U ponoć se zatim u restoranu Kalnička klijet, iznad Vinskog podruma (na mjestu stare Kalničke zadruge) očekuje proglašenje pobjednika, kojeg uz titulu i simboličnu nagradu očekuje i pobjednički prijelazni pehar.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.