Uz nove grobnice, javni wc i nova cvjećarnica

KRIŽEVCI Gradsko groblje u Križevcima uskoro će postati veće. Trenutno se prostire na osam hektara s 4500 grobnih mjesta, a prema posljednjoj odluci Gradskog vijeća, prema detaljnom planu, koji tek treba izraditi, bit će iskorišteno sadašnjih više od jednog hektara zemljišta.

Velike potrebe

Nažalost, potrebe za grobnim mjestima neprestano rastu pa su radnici Komunalnog poduzeća, koje se, osim za gradsko, brine i za groblja u Carevdaru, Dubovcu, Đurđicu, Glogovnici, Malom Ravenu, Malom Potočecu, Svetoj Heleni i Svetom Martinu, već počeli graditi grobnice na ’novom’ dijelu groblja, no veći zahvati nisu mogući bez potrebnih papira.
– Na gradskom groblju u Križevcima dovoljno je slobodnog prostora za formiranje novih polja i grobnih mjesta, a dodjeljuju se korisnicima uz naknadu po važećem cjeniku. Ponosimo se izgledom i urednošću našeg groblja koje mnogi posjetitelji svrstavaju u jedno od najljepših u sjeverozapadnoj Hrvatskoj – rekao je Siniša Šatvar, poslovođa groblja.

Novi javni wc

Osim što će Križevčani uskoro imati više svojih najdražih kod Helenskog puta, imat će mogućnost i kupovanja cvijeća te korištenja wc-a u posve novoj zgradi tih objekata. Od kraja ljeta, radnici gradske komunalne tvrtke grade spomenutu zgradu koja će biti prilagođena i za potrebe osoba s invaliditetom. Nakon što bude otvorena, što se očekuje na proljeće, kvaliteta uređenosti križevačkog groblja bit će za još jednu razinu viša.
Groblje je opremljeno električnom i vodovodnom mrežom te razglasom, imamo i biljne nasade koji se prostiru na oko 20 tisuća četvornih metara, uglavnom crnogorice, a cijelu površinu groblja isprepliće mreža uređenih putova i staza prekrivenih kamenom sipinom površine oko 12 tisuća četvornih metara. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.