Kipar Igor Brkić i košarkaši oblikovali 2011. u Križevcima

GLAS S MREŽE Jedini internetski izbor osoba i događaja u regiji donio rezultate. Čitatelji portala Križevci.info odlučili da su osoba i događaj godine umjetnik i kulturni aktivist i ulazak KK Križevci u A-1 ligu

Profesor likovne kulture, kipar i kulturni aktivist Igor Brkić (35) osoba je 2011. godine u Križevcima. Titulu Osoba.info stekao je glasovima čitatelja portala Križevci.info, koji od 2005. provodi ovaj neobičan natječaj. Brkić je pobjedu na internetu odnio ispred 10 ličnosti iz raznih područja osim politike. Čitatelji su ocijenili da su njegovi uspjesi, a istaknuo se originalnim radovima, vođenjem likovnih radionica i priređivanjem izložbi u Klubu kulture, presudni za održanje urbane likovne scene. Dosad je izlagao u Križevcima i drugim gradovima, zapanjio svojim visokim drvenim, “ludim” gljivama, a sudjelovao je u likovnim kolonijama…

 

– S veseljem ću izbor za osobu godine staviti u životopis, konkurencija je bila žestoka. Drago mi je što su Križevčani prepoznali moj rad na likovnom polju. Uz nagradu Privatno i javno najviše se ponosim uspješnom izložbom dječjih radova na temu slavenske mitologije – kaže Brkić, koji će ove godine izlagati u svom gradu, te Tuzli i Vinkovcima, a velika želja mu je, kaže, i zavrtiti ideju o ulici slavnih Križevčana gdje bi postavljao skulpture znamenitih ličnosti. Drugi u izboru Osoba.info je kantautor Luka Belani, slijedi ga sopranistica Ana Fortuna.

Najvažniji događaj u 2011., tzv. Događaj.info, plasman je košarkaša Križevaca u A-1 ligu, povijesni podvig nekog gradskog kluba. “Žapci” su lani lako prošli A-2 ligom i dramatičnim doigravanjem izborili najviši rang, u kojem su ove sezone skinuli skalp i slavnim suparnicima.
– Izbor odražava opredjeljenje građana, pa i navijača, podstreh nam je da nastavimo tako i dalje. Pune tribine i mišljenje navijača su nam najvažniji motiv – kažu u klubu. Iza tog rezultata po glasovima s weba su otkriće meteorita Križevci i otvaranje nove zgrade SŠ Ivana Seljanca. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.