Osmi po redu ‘FIVE4KIDS’ darivao djecu COOR-a

Donacijama koje su osvojili na natječajima Hrvatske elektroprivrede i Hrvatske pošte za 8. dobrotvornu akciju “Petaka za đaka”, P.O.I.N.T.-ovci pokazali da na pomoć djeci misle tijekom čitave godine

Dobrotvorna akcija “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” za božićno darivanje djece s posebnim potrebama Križevaca osmu je godinu zaredom već uhodano i izrazito dobro postigla svoj cilj. Na bogatoj i marljivo pripremljenoj božićnoj priredbi u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci prošli četvrtak su uručeni darovi za ukupno 110 učenika Centra i članova Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci.

Na samom početku priredbe ravnateljica Centra Marija Prodan istaknula je kako se križevačka udruga P.O.I.N.T. i ove godine pobrinula da božićni blagdani budu radosniji uz poklone te najavila članicu udruge Ankicu Jukić koja je ukratko predstavila ovogodišnju dobrotvornu akciju, zahvalivši svim donatorima i sudionicima, građanima, udrugama, ustanovama i poduzećima.

Prije uručenja darova djeci, koje su volonteri namjenski pakirali i pažljivo birali za svako dijete posebno, predstavnica P.O.I.N.T.-a je uručila veliki paket komunikatora, didaktičkih pomagala za lakšu komunikaciju s učenicima nerazvijenog govora. Naime, Udruga P.O.I.N.T. je sredstva u iznosu od 8 tisuća kuna za ovu vrijednu donaciju dobila prijavivši se na natječaj Hrvatske elektroprivrede (HEP), a pomagala su posebno naručena iz inozemstva.

Nakon izvrsne priredbe djeca su s nestrpljenjem iščekivala najavljene darove, kada se oglasilo neobično zvono, zvono bicikla na kojem je stigao spretni Djed Božićnjak glavom i bradom, što je izazvalo burne uzvike oduševljenja svih gostiju i djelatnika Centra, a posebno djece. Kao zahvalu za ovogodišnje darivanje ravnateljica Prodan je uručila zahvalnicu udruzi P.O.I.N.T.

Vrijedi također spomenuti da se još jedna nacionalna kompanija priključila ovogodišnjoj akciji. Hrvatska pošta je udruzi P.O.I.N.T. donirala čak 1000 kuverti s plaćenom poštarinom, koje su P.O.I.N.T.-ovci iskoristili tijekom prosinca kako bi iskomunicirali važnost ove akcije s križevačkim poduzećima i obrtima, od kojih su se neka akciji i odazvala. Žiro-račun akcije 2402006-1400004747 će i dalje biti u funkciji za donacije koje bi mogle pristizati još do kraja ove i početkom iduće godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.