Šimunecu i treći mandat predsjednika orkestra

Na prošle subote održanoj redovnoj godišnjoj izbornoj skupštini, članovi Gradskog puhačkog orkestra Križevci za novo su dvogodišnje mandatno razdoblje ponovo izabrali predsjednika Krunoslava Stijepana Šimuneca, dok je za tajnika potvrđen Gordan Pavlinušić. Skupština je prihvatila financijski te izvještaj o radu za prošlu i planove za ovu godinu, u kojoj planiraju dvadesetak koncerata i nastupa  te konačno useljenje u gradski prostor u prizemlju Hrvatskog doma, navodno već u lipnju.

Vrijedi istaknuti da je uprava orkestra, unatoč nepovoljnim financijskim prilikama, u prošloj godini uspjela namaknuti sredstva za kupnju alt saksofona vrijednog 27 tisuća kuna i bas klarineta vrijednog 15 tisuća kuna, uz podršku Ministarstva kulture i Grada Križevaca, ali i vrijednih donacija građana te lokalnih poduzeća. Obnovu instrumentarija nastavit će i ove godine kupnjom novog trombona.

Od važnijih gostovanja u ovoj godini spomenimo nastup na državnom susretu orkestara u Novom Vinodolskom 5. i 6. lipnja, gostovanje u Daruvaru 3. srpnja i na Stonskom ljetu od 26. do 28. kolovoza.
Uz predsjednika i tajnika, na skupštini su u novi sastav upravnog odbora izabrani Jelka Vukobratović, Sanja Novosel, Krsto Đorđevski, Krešimir Prevarić i Matija Čupen, dok tročlani nadzorni odbor čine Branka Špoljar, Tomislav Mudrić i Hrvoje Belani.

Sesvećanin u križevačkom orkestru

Među redovnim članovima križevačkih puhača već tri godine je i dvadesetogodišnji Davor Galunić iz Sesveta. Kao učenik zagrebačke glazbene škole “Vatroslav Lisinski” u Križevce je stigao na poziv maestra Marija Komazina:
– Odmah u početku dojmila me sredina i okruženje ljudi s kojima sam dobio priliku surađivati jer su svi srdačni i susretljivi, ističe mladi svirač bas klarineta, za koga je prošle godine i nabavljen novi instrument. Odlučio se pridružiti kvalitetnom orkestru kako bi vlastitim djelovanjem doprinosio čitavoj zajednici, iako do tada nije bio povezan s Križevcima. Zanimljivo je još spomenuti da neki redovni članovi dolaze iz Bjelovara, Koprivnice i Zagreba, što najbolje pokazuje koliki ugled orkestar uživa u zemlji.

Vezano

Komentari su zatvoreni.