Gimnazijalci Križevaca prikupljaju dobrovoljne priloge za djecu Afrike

Sajam_studija_prosinac_2013_udruga_POINT_gimnazija_studenti_3

Učenici 3.a razreda Gimanzije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima osmislili su zanimljivu aktivnost prikupljanja financijskih sredstava za siromašnu djecu Afrike te su u petak, 19. prosinca 2014. godine u prijepodnevnom turnusu u holu škole darivali svoje školske prijatelje, a na Trgu J.J. Strossmayera od 9,00 do 13,00 sati darivali Križevčane kolačima domaće radinosti i prikupljati dobrovoljne priloge.

„Učenici su pokazali velik interes za humanitarni rad. Svaku njihovu aktivnost, pored redovnog nastavnog programa, treba svesrdno prihvatiti i podržati“, rekla je školska povjerenica projekta Željka Širola, prof.

UNICEF u Hrvatskoj provodi mnoge akcije kako bi sva djeca, već od prvih dana života, dobila priliku odrastati u sigurnome i poticajnom okruženju. Od 2008. godine Ured UNICEF –a za Hrvatsku, u suradnji sa zainteresiranim odgojno – obrazovnim institucijama, prikuplja sredstva za projekt Škole za Afriku. Njime se djeci iz 13 afričkih zemalja želi osigurati jedno od temeljnih prava – pravo na obrazovanje. U protekloj je godini projekt podržalo više od 80 000 djece iz cijele Hrvatske.

Naša škola je drugu godinu za redom aktivni sudionik ovog velikog projekta. Jedna od aktivnosti bila je i kreativna radionica koja se održala u srijedu 10. prosinca. Učenici su izrađivali prigodne čestitke za nadolazeće blagdane kojima će ukrasiti štand na glavnom trgu.

Naša djeca na zanimljiv i poučan način imaju priliku pomoći kroz organiziranje različitih aktivnosti prikupljanja sredstava za pomoć svojim vršnjacima u Sieri Leone.

Novac koji ćemo prikupiti, iskoristit će se za izgradnju i obnovu škola te sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom, nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja. Posebna će se briga voditi o djevojčicama kojima je više od dječaka uskraćena mogućnost obrazovanja.

UNICEF je vodeća svjetska organizacija koja se brine za djecu. Djeluje u više od 190 zemalja i područja kako bi očuvao, zaštitio i poboljšao živote djevojčica i dječaka. S više od 6 desetljeća iskustva u kriznim situacijama na terenu, UNICEF spašava živote djece na područjima pogođenim prirodnim katastrofama i sukobima. Napominjemo da se UNICEF u potpunosti financira donacijama pojedinaca, poduzeća, zaklada, udruga i vlada.

Vezano

Komentari su zatvoreni.