Križevački kuglači porazima zaključili polusezonu

Da je netko na početku sezone križevačkim kuglačima ponudio omjer pobjeda i poraza 7/5, svi igrači bi tu ponudu isti tren potpisali. Sada, nakon odigranih dvanaest kola, nekako se čini da se moglo još i bolje. Furiozan start, solidna sredina i prilično rezervirana završnica, rezime je prvog dijela sezone. Sve lošiji rezultati, kako je sezona odmicala, logični su za ekipu kratke klupe i malog broja treninga, a kubureći s jednim igračem u završnici izgubilo se puno na konkurentnosti. Tako su “Elektraši” upisali poraze u posljednje dvije utakmice koje su se jednostavno mogle i trebale dobiti.

Prva od te dvije utakmice odigrana je u Čakovcu protiv osjetno pojačanog KK “Prosvjetar”. Za razliku od utakmice s KK “Zanatlijom”, kada je strah od čakovečke kuglane pojedinim križevačkm kuglačima bitno smanjio rezultat, ovoga puta su se Križevčani pokazali u puno boljem svjetlu.
  Dobra igra Šimatovića (544) i konačno dobra utakmica Dejana Kirina (557) rezultira podjelom poena i vodstvom “Elektre” 25 čunja. U drugom paru Knapić (528) u direktnoj borbi pobjeđuje protivnika, da bi potpuno neraspoloženi Posavec (482) prosuo svu stečenu prednost. U nemogućoj misiji nadoknađivanja zaostatka protiv osjetno jačih domaćina, Sanković (513) uspijeva parirati 3 seta, ali u četvrtom posustaje i gubi utakmicu. Horvat je također vodio izjednačenu utakmicu do 3. seta kada ga zbog ozljede mijenja Tkalec. Zajedničkim snagama ruše (540) čunjeva, što je bilo 9 čunjeva premalo za poen. U porazu “Elektre” 6:2  3218:3164, usprkos dobrom rezultatu, vidljiva je bila doza rezerve koja je u konačnici mogla rezultirati iznenađenjem utakmice. (detaljnije o utakmici na: http://www.kuglacki-savez-vz.hr/attachments/article/1/12.%20kolo.pdf)

Posljednja utakmica polusezone odigrana je u Koprivnici. Križevčani, kao do tada neporaženi domaćini ugostili su apsolutne favorite, igrače KK “Željezničar” iz Varaždina. U bitno oslabljenom sastavu domaćina zbog bolesti Sankovića i spriječenosti Tkaleca, priliku dobiva Pernjak. Nakon lošeg prvog seta i vrlo dobrog drugog seta, zamjenjuje ga Kirin M. Njih dvojica zajedno ruše (486) čunjeva, što je osjetno lošije od protivnika. Posavec (522) gubi i na rezultat i na setove, a ovaj puta nešto rezerviraniji Šimatović s (514) ostaje kratak za 16 čunjeva. Zaostatak 3:0 i 64 čunja minusa na pola utakmice jednostavno je preveliki da bi se više moglo i pomisliti na bodove. U drugom dijelu Horvat s ne preuvjerljivih (517) osvaja poen i nadoknađuje dio zaostatka. Isto polazi za rukom i Dejanu Kirinu (532). Nažalost, Knapić usprkos vrlo dobrih (534), protiv dugogodišnjeg prvoligaša i rutinera nije imao nikakve šanse. Bi li utakmica završila porazom  6:2 – 3159:3105 da je “Elektra” nastupila u najjačem sastavu više nije niti bitno. (detaljnije: http://www.kuglacki-savez-vz.hr/attachments/article/1/13.%20kolo.pdf)

Križevčanima ne preostaje ništa drugo, nego dobro se odmoriti u pauzi, zaliječiti ozljede, “pokrpati” ekipu i s jednakom euforijom s kojom su ušli u jesenski dio prvenstva privesti sezonu kraju.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.