Nastavak radova na novoj knjižnici

201308071553140.dom_hvKRIŽEVCI – S prvim danom kolovoza građevinari su ponovno zaštitnim ogradama okružili zgradu bivšega Doma HV-a i nastavili posao njezinog preuređenja u novo sjedište Gradske knjižnice ‘Franjo Marković’. Ova faza posla trajat će sve do ožujka iduće godine, a vrijedi 3,4 milijuna kuna. Što će se raditi tijekom osam mjeseci i gdje su prikupili nemali iznos, ispričala je ravnateljica križevačke knjižnice Marijana Janeš Žulj.

– Izvori financiranja su Ministarstvo kulture, Koprivničko-križevačka županija, Fond za zaštitu okoliša i Grad Križevci s najvećim udjelom. Što se tiče samih radova u ovoj, trećoj fazi, to će biti obnova fasade, zamjena stolarije, podrum će se uređivati… Zbog vlage, ti radovi će biti među najvažnijima, jer u podrumu zgrade bit će spremište knjiga buduće knjižnice.

Treća faza neće značiti i završetak posla; njoj se u križevačkoj knjižnici nadaju na godinu, naravno, ako bude novca. Uz nabavu nešto nove opreme, tada bi se ustanova mogla preseliti u prostore u kojima je već dovršena i otvorena multimedijska dvorana i predvorje, a cijelo ulaganje premašit će desetak milijuna kuna.(RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.