Rebalansom rashodi smanjeni 7 milijuna kuna

KRIŽEVCI – Nakon što su na prošlotjednoj sjednici križevački gradski vijećnici usvojili prijedlog novog proračuna težak 69,5 milijuna kuna, na zadnjem ovogodišnjem okupljanju bit će izvješteni i kako je ostvaren plan poslovanja gradske blagajne za godinu na izmaku. A taj rebalans pokazuje da je rashodna strana proračuna morala biti smanjena za sedam milijuna kuna.
– I tako su sada novi rashodi sa 74 milijuna smanjeni na 66,9 milijuna kuna, pojasnio je gospodarsko-financijski pročelnik Darko Masnec.

 

To značajno smanjenje najviše je osjetio stambeno-komunalni odjel, koji se morao snaći s pet milijuna manje nego je planirano. Istovremeno, tijekom godine u križevački proračun prihodovano je otprilike koliko je i planirano, oko 71,5 milijuna kuna, ili oko 4,5 milijuna više nego iznose rashodi.
– Tih 4,5 milijuna kuna su praktički gubici koji su bili akumulirani u prethodnim godinama, koji su, također, prema Zakonu obvezni biti pokriveni ove godine, objasnio je Masnec.

Pročelnik Masnec je naglasio da je prihodna strana popunjena iako nije došlo do očekivane prodaje gradskih nekretnina, u prvom redu gradilišta u gospodarskoj zoni Gornji Čret, ali i nekih drugih, poput zgrade starog kina. Rebalansirani ovogodišnji proračun bio je temelj za izradu plana za 2012., godinu koja svima pa i lokalnim upravama donosi još više nepoznanica od ove.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.