Križevački prvoligaši pretrpjeli još jedan vrlo neugodan poraz

KRIŽEVCI – Križevčani su prošle srijede naišli na „plutajuću minu” na koju su mnogi upozoravali uoči prvenstva. Baranjci su odnijeli bodove u ogledu s domaćinom koji nikako nije mogao kvalitetno nadoknaditi neigranje ozlijeđenih Grgata i Žitka, iznimno važnih kotačića u križevačkom sastavu. Nedostajali su, doduše, i gostima visoki Perajica i iskusni Ridl, ali se u njihovoj igri to nije toliko osjetilo. Iznimno nervozan ulazak Bujanovih mladića u utakmicu i gostujuća zonska obrana koja je tijekom cijelog susreta, nažalost, bila nerješiva zagonetka za „Žapce”. Budimir je bio neumoljiv u prvoj četvrtini, a puno problema domaćinu stvarao je i hitronogi razigravač Rudolf Jugo, sin nekadašnjeg trenera Križevaca.

Igrači Križevaca nisu uspjeli u dvije četvrtine iskoristiti očitu prednost u visini i „navukli” su se na gostujući ritam. Ulazak Igora Čuseka i njegovi dalekometni ubačaji popravili su loš dojam i Križevčani u završnu četvrtinu ulaze sa zaostatkom od samo dva koša. Buva ih, čak, dovodi i u vodstvo, a onda opet neshatljiv pad koncentracije i neobično inzistiranje na tricaškoj taktici iako je došlo do rezultatske ravnoteže i moglo se puno mirnije i mudrije ući u završne minute. Darda objeručke prihvaća ponuđeno i na krilima Meznarića i Bičvića ostvaruje zasluženu pobjedu na križevačkom parketu.

Kod domaćina je ponajbolji bio Igor Čusek, koji je u dosadašnjem tijeku prvenstva tek povremeno ulazio, ali je, nakon Žitkove ozljede, dobio pravu prigodu i vrlo dobro se snašao u nadmetanju sa suparnikom. Borbenost je bila na visini, ali ne i kvalitetna razina igre. Plodove donose zajedništvo jednog i drugog. Križevčani su u sljedećem kolu slobodni. (PL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.