Križevački ‘Žapci’ drugi puta poraženi na domaćem terenu

KRIŽEVCI – U posljednjoj utakmici u jesenskom dijelu debitantske sezone A1 lige, košarkaši Križevaca izgubili su od momčadi Vrijednosnice Osijek iz Darde, rezultatom 68-79. Doživjevši drugi domaći poraz, jesenski dio prvenstva završavaju omjerom od pet pobjeda i isto toliko poraza. Križevčani su susret igrali bez iskusnog centra Ivana Grgata i svog prvog strijelca Luke Žitka, koji su ozljeđeni, a utakmicu je prelomila posljednja četvrtina i sudački kriteriji, rekao je trener ‘žabaca’ Tihomir Bujan.

– Mi smo, definitivno, malo nervozno ušli u utakmicu: promašili smo nekoliko ‘zicera’, nekoliko otvorenih šuteva i to je dodatno pojačalo nervozu. U drugoj četvrtini neke izmjene nisu baš dobro reagirale i tu smo se malo, ajmo reći, izgubili. Međutim, zadnja četvrtina je bila stvarno teška za nas. Taj nekakav kriterij suđenja u zadnjoj četvrtini definitivno nama nije odgovarao. Kad se pogleda da je Darda imala 29 slobodnih bacanja kroz utakmicu, mi devet, a od tih 29 su šutirali 16 u zadnjoj četvrtini. Mi smo uhvatili rezultat, znači, nismo mi stizali nego smo mi čak i poveli u toj zadnjoj četvrtini. No eto, kriterij je bio takav kakav je bio, rekao je nakon utakmice Bujan.

Iznenađenje u redovima ‘žabaca’ na ovoj utakmici bio je Igor Čusek, 21-godišnjak koji je svojim tricama pomogao domaćinima da anuliraju utakmicu. Čusek je bio i najefikasniji u redovima Križevčana postigavši 14 poena, Ivan Svoboda ubacio je 13, a Ivan Buva 12 koševa.

U nastavku lige nakon Nove godine, košarkaši Križevaca odigrat će čak šest gostujućih utakmica, a već u ponedjeljak, 12. prosinca, u ždrijebu Kupa Krešimira Čosića saznat će da li će i koju utakmicu Kupa igrati doma.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.