Proračun grada manji za oko pet milijuna kuna

KRIŽEVCI – Proračun Grada Križevaca za iduću godinu planira se u iznosu nešto manjem od 69,4 milijuna kuna, čime će biti tanji za više od pet milijuna od ovogodišnjeg. Za oprez u mjesecima koji dolaze više je razloga, a dva glavna što će 2012. godina biti prva godina novog mandata vlasti na državnoj razini te posljednja pred ulazak Hrvatske u Europsku uniju, pojasnio je gradonačelnik Branko Hrg.

– Bez obzira koja je politička opcija dobila izbore, uvijek dolaze neki novi ljudi, dolaze nove ideje, neki novi programi, radi se četverogodišnji plan i program, koji će opet biti, vraćam se tamo, sigurno usmjeravan i prilagođavan tim novim kretanjima i nekakvim novim okvirima vezanim uz EU, rekao je Hrg.

U novom proračunu nema projekata bez sigurnih izvora financiranja i zbog krize koja se još itekako osjeća, primjerice u smanjenim poreznim prihodima, dodao je Hrg. Najavio je da će kvartalno praćenje poslovanja gradske blagajne dati uvid koliko će se smjeti trošiti izvan redovnih standarda poslovanja grada i njegovih ustanova, a ponovno su velika očekivanja i od ishoda državnih natječaja, na kojima je prijavljen cijeli niz križevačkih potreba. (RKC)
 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.