Križevačke rodilje sretne jer se druže pa onda i doje s više volje

Potpora dojenju u Križevcima – Dojenje je prvi korak u prevenciji bolesti dojke, ističe Jasna Jedvaj, medicinska sestra koja vodi grupu rodilja. Poziva i ostale da se priključe, svake druge srijede, zasad u prostorijama bivšeg biokemijskog laboratorija

Osmero mladih majki, još dojilja, s bebama se okupilo u bivšem biokemijskog laboratoriju u Križevcima, da bi se međusobno poduprle, razmijenile iskustva o dojenju i prvim fazama odgoja djece. One čine grupu za potporu dojenja, prvi put u Križevcima, na inicijativu više medicinske sestre Jasne Jedvaj i Kluba žena s bolestima dojke Agata.

 

– Prvi korak u prevenciji bolesti dojke upravo je dojenje, a cilj je da se u grupi majke upoznaju, dadu si potporu. To je grupa samopomoći u kojima majke s iskustvom u dojenju pomažu onima bez. One su sve dobro informirane o dojenju, no ovako dobivaju konkretnu potporu, savjetima o dojenju, ali i drugim temama koje same predlažu – kaže J. Jedvaj, patronažna sestra, koja poziva i druge rodilje, ali i one koje će tek roditi, da se priključe. Jedna od zadovoljnih je i Tina Jakopčić, majka tromjesečnog Iana.

– U razgovoru s drugim curama shvatiš koliko si sretna sa svojim djetetom, jer svaka ima svoje probleme, koji izgledaju lakši kad se družimo i tako si pomognemo – kaže Tina i najavljuje dolazak i iduće srijede. Silvia N. s dvomjesečnim Lukom veli da je, osim o dojenju, doznala korisne informacije i, primjerice, o pripremi kašica.

Sve će se ove majke, ističe J. Jedvaj, nalaziti i dalje jer je važno preventivno djelovati sa zdravom i mladom populacijom. Najavila je za ovu subotu i akciju Kluba Agata uz Dan narcisa na križevačkim trgovima. (VL)

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.