U Gornjem Čretu se gradi smještaj za 400 turskih radnika na pruzi od Križevaca do Mađarske

Ono o čemu se dosad govorilo, od četvrtka bi trebalo dobiti i službenu potvrdu od strane križevačkog Gradskog vijeća. Naime, smještaj za 400 turskih radnika koji su zaposleni na izgradnji drugog kolosijeka i obnovi postojećeg na relaciji od Križevaca do granice s Mađarskom, bit će smješteni u poslovnoj zoni Gornji Čret.

Grad Križevci je, temeljem pisma namjere tvrtke Cengiz Instaat za zakup zemljišta u gospodarskoj zoni Gornji Čret za potrebe izvođenja građevinskih radova na izgradnji željezničke pruge „Križevci – Koprivnica – Državna granica“, na 26. sjednici Gradskog vijeća donio Zaključak o raspisivanju Javnog natječaja za davanje u zakup građevinskog zemljišta na istočnom dijelu gospodarske zone Gornji Čret.

Natječaj je bio otvoren 8 dana, odnosno do 25.07. 2020. godine, te je pristigla ponuda tvrtke Cengiz inssat sanami ve ticaret anonim sirketi, koja ima podružnicu u Zagrebu. Spomenuta tvrtka će na zemljištu u poslovnoj zoni Čret izgraditi bazu za smještaj radnika za izgradnju željezničke pruge „Križevci – Koprivnica – Državna granica“, koji je strateški projekt RH.

Ugovorom će se obvezati izraditi projektu dokumentaciju, ishoditi dozvole, te izgraditi svu prometnu i komunalnu infrastrukturu sukladno Projektnom zadatku, te vrijednost koju Grad dobiva takvim projektom višestruko premašuje potencijalnu naknadu za pravo građenja koju bi Grad dobio (0.25 kn/m2+PDV). Valja napomenuti da će se sva infrastruktura nakon izgradnje predati u vlasništvo Gradu Križevcima i ovlaštenim distributerima, a nakon isteka zakupa poduzetnik se obvezuje vratiti zemljište u prvobitno stanje

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.