Raspisan natječaj za 1. susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva Stjepan Kranjčić

U Križevcima je prošli tjedan raspisan natječaj za 1. susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva Stjepan Kranjčić, po uzoru na Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva “Stjepan Kranjčić” koji se održava već treću godinu zaredom. U organizaciji križevačke osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana Dr. Stjepan Kranjčić do 15. prosinca će se zaprimati radovi učenika osnovnih škola na nacionalnoj razini na temu duhovnog književnog (poezija, proza, igrokazi) i likovnog stvaralaštva. Završni susret s dodjelom nagrada, javnom izvedbom i predstavljanjem zbornika najuspjelijih radova prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda zakazan je za 28. travnja iduće godine.

Organizatori predlažu da tema radova ovoga prvoga natječaja bude obitelj. Upute za slanje radova kažu da moraju biti do sada neobjavljeni i tematski odgovarati natječaju (u užem smislu: obitelj; u širem smislu: Bog, Crkva, BD Marija, sveci, svećenici, redovnici, vjernici laici, hodočašća…). Književni radovi smiju biti napisani na hrvatskom standardnom jeziku ili na bilo kojem hrvatskom narječju. Na natječaj se mogu javiti učenici osnovnoškolske dobi – preko svojih škola ili samostalno. Škole sudjeluju s maksimalno 9 književnih i 3 likovna rada, a učenik pojedinačno s najviše jednim književnim i jednim likovnim radom.

Organizatori napominju da će, nakon što zaprime književne radove u elektroničkom obliku, ih o svome trošku ispisati i dostaviti članovima stručnog ocjenjivačkog suda bez navedenih podataka o autoru, mentoru i školi, čime je zajamčena objektivnost prosudbe radova. Likovni radovi poslani na natječaj ne vraćaju se, a sudionici se mole da se pridržavaju svih navedenih uputa o slanju radova. Dodatne informacije mogu se dobiti na 091 6640 850 ili 098 398 266 te na mrežnim stranicama www.osmodec.wikispaces.com i www.udruga-drstjepankranjcic.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.