Križevčani kuglačko kolo vode

Za iznenađenje 5. kola 3. HKL regije Sjever pobrinuli su se kuglači “Elektre” Križevci ugostivši na svojoj kuglani u Koprivnici sastav KK “Zabok”. S tri pojačanja koja su doveli na polovici protekle sezone, Zabočanima je za dlaku izmakao naslov prvaka, a i ove sezone nastupaju s istim igračkim kadrom. Moćno je na papiru izgledala “Zabokova” postava koju čini kombinacija prekaljenih igrača i perspektivnih juniorskih reprezentativaca, a imponiralo je da su upravo za ovu utakmicu prvi puta (ove sezone) istrčali u punom/najjačem sastavu. Razlog tome vjerojatno leži i u činjenici da su naučili lekciju od prošle sezone kada su stigli u Koprivnicu s već u naprijed upisana 2 boda, da bi se kući vratili bez i jednog.

“Elektrina” trojka koja otvara utakmicu su Kirin D., Šimatović i Knapić. Šimatović (527) i Knapić (531) osvajaju svaki po dva seta, ali zbog manje srušenih čunjeva od protivnika gube poen. Utakmicu u “egalu” drži Dejan Kirin (541) koji u potpunosti dominira nad protivnikom. Uz osvojeni poen, Kirin nadoknađuje i zaostatak Križevčana, pa je na pola utakmice rezultat bio 2:1 za goste i +4 čunja u korist domaćine.

U nastavku utakmice uključila se i publika, koja je svojim navijanjem nosila domaće igrače. Sanković, Horvat i Tkalec, prema svim statistikama osjetno slabija trojka od Zabokove, ne dopušta protivnicima da se razmašu. Horvat (525) osvaja 2 seta, ali gubi na čunjeve. Sanković (560) pokriva minus i osvaja poen. Ishod cijele utakmice ovisio je o predzadnjoj kugli Tkalecovog protivnika. Da je tom kuglom pogodio “devetku”, utakmica bi završila 4:4 podjelom bodova, no, kako mu to nije pošlo za rukom Tkalecovih (515) bilo je dovoljno da Križevčani počnu sa slavljem. 

Time su upisali veliku pobjedu i vrijedna dva boda 5:3 (3199:3175), čime su trenutno zauzeli čelno mjesto ljestvice. Iako takvo stanje na ljestvici nije realno (jer Križevčani imaju utakmicu više), lijepo je vidjeti da amaterski kuglači grada bez kuglane mogu prkositi i uzimati bodove klubovima s nemjerljivo boljim uvjetima.

Peto kolo detaljno: http://www.kuglacki-savez-vz.hr/attachments/article/11/5.kolo.pdf

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.