Prva pobjeda rukometaša KTC-a u Đurđenovcu

Poslije zadnja dva kola i dvije pobjede, s nestrpljenjem se očekivalo gostovanje križevačkih rukometaša u Đurđenovcu. Naime, podižući kvalitetu igre iz kola u kolu nametalo se i pitanje mogu li se odnijeti bodovi iz, sportski gledano, vrlo negostoljubivog Đurđenovca. Križevčani su dosad, u drugoligaškom natjecanju, ondje gostovali dva puta, i oba puta su se kući vraćali bez bodova. Motiv i želja je postojala te je još samo to trebalo i igrački pokazati na parketu. Utakmica je počela s minutom šutnje za preminuloga rukometnog reprezentativca Hrvatske i olimpijca Iztoka Puca, koji nas je ovih dana napustio u 45. godini života.

Od prve minute utakmice je trener Miklečić tražio ozbiljan i čvrst pristup igri, s naglaskom na pokretljivoj i kolektivnoj obrani, što su u potpunosti odradili križevački rukometaši. Domaćin nikako nije mogao ozbiljnije probiti obranu KTC-a, a  kada je to i uspio ispriječio mu se odlični  vratar Bošković, što je u nekoliko navrata rezultiralo kontrom i laganim zgoditkom za križevačke rukometaše.

Domaćin je imao problem i s igrom u obrani jer nije uspijevao pokriti iznimno pokretljive i ofenzivne napadačke akcije gostiju. Takav razvoj igre je donio da u 19 minuti KTC vodi sa +6 razlike 12:6.

Do kraja prvoga poluvremena domaćin uz izniman napor uspijeva malo parirati u igri i na poluvrijeme odlazi sa samo 2 gola zaostatka, 14:16. Dogodio se i peh za Križevčane, jer se na kraju poluvremena ozlijedo dotad najbolji na terenu Neven Predojević (7golova) i na njega se nažalost nije moglo računati u nastavku utakmice.

S obzirom na nedostatak do tada nezaustavljivoga N. Predojevića , očekivalo se da će domaćin preuzeti inicijativu i da će gosti teško izdržati u vodstvu. No, i početak drugoga dijela je bilo kao i u početku same utakmice, gosti čvrsto i pokretljivo u obrani, lete u napadu i u 53 minuti imaju +8 na svojoj strani 29:21. Nedostatak N. Predojevića, je od ostatka ekipe zahtijevalo da daju maksimalni dio sebe, poglavito u obrani,  što se je odrazilo na umoru i laganim usporavanjem igre u napadu i kašnjenjima u obrambenim fazama. To koriste domaćini i  u slijedećih 5 minuta uspijevaju napraviti 6:0 i doći do obećavajućeg zasotaka od – 2 u zadnjih dvije minute (27:29). U zadnje dvije minute i sa igračem manje Ktc  postiže još jedan pogodak i lagano utakmicu završava u svoju korist.

Moramo naglasiti da su riževčani cijelu utakmicu imali rezultatski pod kontrolom, da se s obje strane igrao jako dobar i zanimljiv rukomet ali i to da je KTC bio puno bolja momčad, s čime su se složili svi sudionici. Nakon utakmice je bilo ogromno veselje na klupi KTC-a, što je znak dobre atmosfere i zajedništva u klubu. Ovo je KTC-u ove sezone od tri gostovanja druga gostujuća pobjeda, a sljedeče kolo KTC igra kod kuće protiv rukometaša iz Nove Gradiške.

 

RK Đurđenovac – RK KTC 27:30 (14:16)

Za KTC su igrali i postigli pogotke: Bogdan, Šignjar 2, Neven Predojević 7, Kavran 4, Z. Marković, Kemenović, Krunoslav Hunjak 8, Matija Hunjak, Kamenar, Augustinčić, Roman Predojević 5, Kraljić 2, Robert Marković 2, Darijan Boškjović (17 obrana). Trener: Dragutin Miklečić.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.