‘Žapci’ u trećem kolu pobijedili i Split

KRIŽEVCI – Košarkaši Križevaca na domaćem su terenu pobijedili momčad Splita rezultatom 86-75 i time zasladili svoju premijeru u A1 ligi. Puna dvorana i raspoloženi košarkaši Križevaca pokazali su da pobjeda nad Zadrom, u prvom kolu, nije bila slučajna. ‘Žapci’ su u igru od početka ušli čvrsto, a nošeni Josipom Glavinićem i Ivanom Grgatom, duet za koji splitski žuti nisu imali rješenje, pokazali su da su momčad koja u ovogodišnjem prvenstvu može parirati i favoritima lige. Ivan Grgat utakmicu je završio s 19 koševa i 10 skokova, Josip Glavinić je postigao 18, a Ivan Buva 15 koševa. Da je pobjeda protiv favorita prvenstva slatka, nije krio ni Ivan Grgat.
– Zadovoljan sam što poslije tri odigrana kola imamo dvije pobjede. Moglo bi se dosta govoriti o samoj igri, no raduje me još jedna stvar. Vidim da u ovoj ekipi ima dosta napretka, pogotovo u kontroli lopte i izgubljenim loptama koji je dosta bolji nego na prethodnim utakmicama, izjavio je nakon utakmice Grgat.

Iako ždrijeb prvenstva, možemo reći, nije nimalo mazio košarkaše Križevaca, trener Križevčana Tihomir Bujan, zadovoljan je igrom i pobjedama protiv favorita.
– Uspjeli smo okrenuti nekako taj ždrijeb na našu stranu i izvući iz teškog rasporeda dvije, za nas ,jako velike pobjede. Ja bi rekao čak i možda povijesne, s obzirom da Križevci nisu do sada bili u prilici igrati sa Zadrom i sa Splitom a kamo li pobjeđivat, kazao je Bujan.
Bujan je dodao da nema vremena za slavlje. Prvenstvo je tek počelo, još je mnogo utakmica pred novacima u ligi, a Križevčani se okreću pripremama za utakmicu četvrtog kola protiv momčadi Dubrovnika, koju će igrati u subotu u dubrovačkoj dvorani Gospino polje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.