Zbog 1,15 milijuna kuna Hrvatskih voda odgođen rebalans proračuna

KRIŽEVCI – Iako je rebalans proračuna Grada Križevaca već bio uvršten na posljednje okupljanje Kolegija gradonačelnika Branka Hrga, ta je tema pred samu sjednicu skinuta s dnevnog reda. Razlog je bio u dobrim vijestima koje su stigle iz Hrvatskih voda, a zbog kojih će nekoliko započetih poslova ipak biti u cijelosti isfinancirano u ovoj godini. Naime, kaže gradonačelnik Branko Hrg, u blagajni Hrvatskih voda nakon preslagivanja stavki našlo se još nešto kuna za projekte koje su kandidirali iz križevačke gradske uprave.
– Tako da smo, na ovom zadnjem rebalansu koji je rađen u Hrvatskim vodama, a potim prihvaćen i utvrđen u Ministarstvu regionalnog razvoja te poslan prema Vladi RH i tamo usvojen, mi dobili oko 1,15 milijuna kuna novih sredstava za projekte koje smo već pokrenuli, rekao je Hrg.
Tako će na red doći izgradnja vodovoda u prigradskom naselju Gračini, bit će završena i plaćena gradnja kanalizacije u Ulici Petra Krešimira kao i još nekoliko sifonskih prijelaza preko vodotoka. Vijest je tim bolja što odobrena sredstva ne obavezuju križevačku blagajnu na sufinanciranje već sva tri projekta plaćaju u cijelosti. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.