Križevački taekwondoaši na tradicionalnim pripremama u Slovačkoj

taekwondo_5899Posljednjih se tjedan dana petnaest članova Taekwondo kluba “Radnik” Križevci nalazi u slovačkom mjestu Liptovské Revúce na pripremama za narednu sportsku sezonu. Riječ je o već tradicionalnom ljetnom kampu križevačkih taekwondoaša, koji u ove visinske predjele okruga Ružomberok u regiji Žilina dolaze još od kraja devedesetih godina prošlog stoljeća. Umjerena klima i mirno okruženje godinama se pokazuju izvrsnim izborom za intenzivne pripreme križevačkih sportaša.

taekwondo_5898Organizator puta i ove je godine predsjednik kluba i glavni trener Damir Međeral, inače nositelj crnog pojasa 5. Dan, koji treninge vodi u suradnji sa starijim članovima Karlom Šimonekom, Denisom Komljenovićem, Ivanom Jelenčićem, Martinom Jendrlinom i Lindom Gajski. Polaznici različitih uzrasta treniraju dvaput dnevno u sportskoj dvorani mjesne osnovne škole, a osim matičnog sporta ponekad se opuste uz odbojku ili nogomet.

taekwondo_5895Raznolikost sportskih aktivnosti upotpunjuje se poludnevnim izletom u obližnje toplice ili pak posjetom rekreacijskom centru Donovaly, koji je zimi poznato skijalište, dok ljeti posjetitelji uživaju u adrenalinskom parku, biciklističkim rutama ili pak usponu na najviši vrh Zvolen (1402m). Za turistički obilazak pogodan je veći grad u regiji – Banská Bystrica s blizu 80 tisuća stanovnika.

taekwondo_5893Vrijedi za kraj spomenuti da križevački taekwondo klub ove jeseni obilježava punih dvadeset godina otkad je službeno osnovan 9. listopada 1993. Klub broji preko stotinu članova, a uz Međerala licencirani treneri Hrvatskog taekwondo saveza (HTS) su Zoran Jandroković, Karlo Šimonek i Ivan Jelenčić, svi nositelji crnog pojasa. Uoči početka nove školske godine bit će otvoreni upisi novih članova, zainteresirane djece s navršenih barem šest godina starosti.

Liptovske_Revuce_1999

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. Stole piše:

    Bajabožo, bogati, ne brljaj ako ne znaš koliko što košta i daje li Grad išta za to. A što se Kalnika tiče, super, samo ne vidim kakve to veze ima s ovim tradicionalnim ljetnim kampom u inozemstvu.

Komentari su zatvoreni.