Karlovački branitelji srušili nikad korištene silose

KRIŽEVCI – Iako uz nešto više radnih sati i napora, branitelji iz karlovačke Zadruge ‘Četiri rijeke’ uspjeli su srušiti deset silosa kod željezničkog kolodvora u Križevcima. Makar stari 40-ak godina, a zbog vode koja je u njih prodrla odmah nakon izgradnje zapravo nikada od koristi nekadašnjem Poljoprivredno-prehrambenom kombinatu, silosi su bili prilično tvrd orah Karlovčanima, kaže upravitelj Braniteljske zadruge Ivica Grubić.
– Doslovce smo ih rezali sajlom jer bilo bi preskupo da smo ih raskapali odozgo. Morali bi staviti skelu, a to zahtijeva određena financijska sredstva. Tu je bilo angažirano petero ljudi, s tim da smo strojeve uzeli iz križevačkog kraja i platili smo tu ljude koji su radili na strojevima. Trebalo je biti gotovo za deset dana, ali odužilo se zato što je malo kiša padala i bilo je ipak kompliciranije nego smo očekivali, rekao je Grubić.

 

Karlovački branitelji u Križevcima rade više od mjesec dana. Osim silosa, od kojih je nakon rušenja ostalo oko 800 prostornih metara betonskih blokova, uklonili su i dotrajale zgrade jedne obližnje tvrtke. Sva armatura završila je u reciklaži, dio betonskog otpada su prodali, a dio darovali ljudima koji su blokove sami odvozili. Ružnog spomenika ulaganjima pod svaku cijenu više nema i to za iznos od 30 tisuća kuna, koliko je Grad platio rušenje što bi kod nekog drugog izvođača dostajalo možda tek za projektnu dokumentaciju posla. Braniteljima iz karlovačke Zadruge ‘Četiri rijeke’ iduće je na redu uklanjanje ruševne zgrade stare pošte u Velikom Ravnu, koju vozači dobro pamte jer zaklanja pogled u oštrom zavoju na državnoj cesti prema Zagrebu. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.