Prevaranti haraju – Kako su osamdesetogodišnjaku ukrali 4200 kuna

SVETI IVAN ŽABNO – Križevački policajci tragaju za prevaranticom koja je Iliji Hižaru (80) iz Svetog Ivana Žabna, naselja nedaleko od Križevaca, u ponedjeljak uzela 4200 kuna. Nepoznata žena, tamije puti, crne kose i okruglog lica, visine oko 160 centimetara nazvala je Iliju telefonom te mu se predstavila da je iz Zavoda za mirovinskog osiguranje. Objasnila mu je kako ima pravo na 26 tisuća kuna zaostataka uplaćivanja osiguranja, no kako bi odmah morao doći u Koprivnicu. Ukradenih 4200 kuna Ilija je morao dati kao PDV iznos na spomenute zaostatke.

– Sve sam povjerovao. Tko ne bi htio toliki novac, a kako znam da nisam dobio sve što sam tijekom života uplaćivao, ponadao sam se kako se konačno našao netko pošten – ogorčeno je rekao je Ilija Hižar. Napominje kako mu je mirovina 1300 kuna, s čime preživljava sa suprugom i to mu je jedva dovoljno tijekom mjeseca. Ovaj slučaj ih je jako pogodio pa Ilija ne zna kako će se oporaviti.

Nakon što je Ilija objasnio kako ne može doći u Koprivnicu jer ne vozi auto, niti ga posjeduje nepoznata žena rekla mu je kako će poslati kolegicu, koja je na tom terenu po novac.
– Došla je manja, zdepasta ženska, tamnije puti i onog trenutka kada sam joj dao novac, pomislio sam da sam prevaren. Bilo je prekasno jer je žena već ušla u auto u kojem ju je čekao muškarac i otišli su u nepoznatom smjeru, nekud prema Bjelovaru – kazao je Ilija. Njegovi susjedi, koji su vidjeli prevarante, nisu zapamtili previše detalja, no jesu marku vozila. Riječ je o opel vectri koja je ubrzo nestala iz sela.

Vrlo sličan slučaj dogodio se u travnju ove godine kada su na gotovo isti način nepoznati počinitelji prevarili Janju Kos za 3800 kuna. Nesretna starica primila je u samo pola sata nekoliko poziva iako je inače rijetko kad netko zove. Kada je digla slušalicu, nepoznati ženski glas objasnio joj je da će joj za tri dana poštar donijeti 30 tisuća kuna na koje ima pravo iz mirovinskog fonda, no samo u slučaju ako uplati 3800 kuna. Janja, koja mjesečno prima 1500 kuna mirovine, još uvijek nije dobila svoj novac nazad. Isto se dogodilo prije godinu i pol kada je u Svetom Ivanu Žabnu starija gospođa također ostala bez nekoliko tisuća kuna. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.