Zdravstvene ustanove bez upravnih vijeća

Održana sjednica koprivničko-križevačke Županijske skupštine. Oporba je dva puta napuštala sjednicu županijske skupštine ne želeći glasati o razrješenjima.

Koprivničko-križevačka županijska skupština na svojoj današnjoj sjednici razriješila je članove upravnih vijeća zdravstvenih ustanova, no nova vijeća nisu imenovana.

Maratonska sjednica trajala je šest sati, a obilježile su je žestoke rasprave većinske SDP-ove koalicije i oporbenih HSS-a i HDZ-a. Oporba je dva puta napuštala sjednicu, ne želeći sudjelovati u glasanju o razrješenjima s tvrdnjom da su ona nezakonita.

Županijska pročelnica za zdravstvo Branka Cuki koja je jedina mogla predložiti nova članove vijeća, jučer je završila u bolnici i nije prisustvovala sjednici, no Skupštini je pismeno predložila da se u „nova“ vijeća imenuju iste osobe koje su i dosad obavljale te funkcije. To većinska koalicija nije prihvatila, pa su odluke o imenovanju odgođene najranije do sljedećeg tjedna.

Nekoliko minuta prije 22 sata, predsjednica Milica Fuček (SDP) prekinula je sjednicu koja će se nastaviti u ponedjeljak u 16 sati, a do tada će, kazala je, pročelnica Cuki imati vremena razmisliti i dati novi prijedlog članova upravnih vijeća. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.