Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u okviru djelovanja i primarne zadaće, usmjerava aktivnosti i prema ženama u ruralnim područjima. Stoga u okviru projekta koji traje četvrtu godinu organizira Festival žena iz ruralnih područja, koji će se održati u subotu 13. rujna u Sportskoj dvorani OŠ “Prof. Blaž Mađer” u Novigradu Podravskom. Budući da je Festival manifestacija čija će se završna priredba održati u sklopu Susreta četiriju Novigrada, bit će to posebna prilika prezentacije vrijednih podravskih žena, njihovog života i svestranosti, kao i naše tradicije i kulturne baštine. Na susretu će biti prijatelji iz Novigrada na Dobri te Istarskog i Zadarskog.

Nakon predstavljanja natjecateljica na izložbenim štandovima, koje će ocjenjivati žiri, u 16 sati će se pripremiti svečana povorka svih natjecateljica, te gostiju i predstavnika udruga i institucija, koja će mimohodom proći ulicama Novigrada Podravskog. Nakon toga je otvorena degustacija za sve posjetitelje. Program počinje u 17 sati, u kojemu će biti predstavljena svaka od 10 kandidatkinja. U zabavnom dijelu programa će nastupiti članovi KUD-a “Ivan Vitez Trnski” iz Novigrada P. i KUD-a Delovi.

Povjerenstvo poziva posjetitelje da sudjeluju u ovom vrijednom projektu te da budu podrška kandidatkinjama, koje će pokazati sve ono što rade i čime se bave na svojim gospodarstvima, svakodnevni život sa svim posebnostima našega kraja, kao i tradiciju i bogatstvo kulturne baštine Podravine.

Vezano

Komentari su zatvoreni.