Križevčani skrivali ’hrpu’ oružja

KRIŽEVCI – U četvrtak su policajci završili veću akciju suzbijanja nezakonitog oružja. Trojica mještana šireg križevačkog područja, 66, 44 i 54-godišnjak, uhićena su zbog posjedovanja kalašnjikova, lovačke puške, puške domaće izrade i puščane cijevi te pripadajućeg streljiva. Oružje je oduzeto, a protiv osumnjičenih slijede kaznene prijave i optužni prijedlozi Prekršajnom sudu. U sklopu te akcije susjedi i sumještani uhićene trojke odmah su predali vlastito naoružanje kako bi izbjegli stroge kazne. Tako su trojica muškaraca dragovoljno policajcima predala dvije lovačke puške, jednu cijev, nož za automatsku pušku, spremnik i 50 metaka. Na drugom kraju županije policajci su također imali pune ruke posla.

 

Istog je dana u Koprivnici ’pao’ i 53-godišnjak, koji je u kući skrivao dvije ručne bombe te kalašnjikov s 36 metaka, a u srijedu su đurđevački policajci kod Virja uhitili 17-godišnjaka koji je skrivao prerađenu lovačku pušku. Nezakonito oružje za koje nije posjedovao dozvolu maloljetnom je ’lovcu’ oduzeto, a on je nakon kriminalističkog istraživanja uhićen i nakon podizanja optužnog prijedloga redovnim putem pušten na slobodu.

Uhićeni mladi Virovac nije poslušao brojna upozorenja Policijske uprave i pozive za predaju nezakonitog naoružanja bez kazne. Tako je policajcima predao devet vježbovnih detonatora sa žlicom od ručne bombe koje je pronašao na obali rijeke Drave kod Brodića. Odgovorni je Koprivničanac u petak predao pet ručnih bombi, tri metra sporogorećeg štapina i 250 metaka različitog kalibra, a dvije su osobe iz Koprivnice predale šest zračnih puški, 654 komada školskog streljiva, revolver i preuređeni plinski pištolj. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.