Križevački Pantovčak: Dragutin Vidačić izradio detaljnu kartu s uređenim ulicama

Dragutin Vidačić, stanar Gundulićeve ulice, ogorčen je što u posljednjih deset godina nije bilo ozbiljnijeg zahvata na obnovi njegove ulice. Tvrdi kako je razlog tome što nitko od lokalnih političara ne živi u Gundulićevoj. U prilog svojoj tvrdnji priložio je i kartu grada koju je sam izradio, a na kojoj su prikazane ulice s popisom križevačkih direktora, gradskih vijećnika i političkih šefova.
Provjerili smo koliko je ulica od tih koje Vidačić nabraja, u posljednjih nekoliko godina stvarno obnovljeno, te do koje mjere. Rezultati su potvrdili njegovu tvrdnju. U posljednjih tri godine gotovo su sve ulice s popisa uređene.

– Nehajeva ulica je u tri navrata bila kopana, krpana, uređivana i ’šminkana’ pa ne znam je li slučajnost što tamo stanuje pročelnik Nervo. Kod nas nije lopata zemlje nije izvađena godinama, a ’gazde’ sebi uređuju travu pred kućama – rekao je razočarano Dragutin Vidačić i dodao kako se boji da bi razlog takvom tretmanu mogla biti politička opredijeljenost stanara ulice.
– Većina nas ovdje glasa za SDP i to svi u gradu znaju pa me ne bi čudilo da nas zato tako i tretiraju – kazao je Vidačić.
Anđelko Nervo, pročelnik Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti, napomenuo je da je Nehajeva uređena prije dvije godine.

Većina građana nas je upućivala na to da su ulice u kojima stanuju gradski dužnosnici, pogotovo članovi HSS-a, nekako češće i brže dolazile na red za rekonstrukciju. Za neke građane koji neprestano čekaju da im ’stigne’ kanalizacija ili im mjerodavni pokrpaju rupe, trn u oku je ’križevački Pantovčak’. Iako u Gradu tvrde kako u Mladine, koje su zbog stanovnika Branka Hrga, gradonačelnika Križevaca, Darka Korena, koprivničko-križevačkog župana, zatim Tomislava Katanovića, direktora Križevačkog poduzetnika, sve od reda istaknutih HSS-ovaca dobile nadimak, ’križevački Pantovčak’ posljednjih godina nije ulagano, građani prigorske metropole ne slažu se s tom tvrdnjom.

– U zadnjih deset godina nije ništa ulagano ’gore’, tek je uređen Sviličićev put u dužini 150 do 200 metara i to u širini koja mora biti za takve potrebe – rekao je pročelnik Nervo.
Sljedeća u planu uređenja je Koprivnička ulica, u kojoj poštu primaju Mladen Tenodi, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Vlado Kovačević, jedan od istaknutih HSS-ovaca. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.