Karlovački branitelji će rušiti silose kod željezničke

KRIŽEVCI – Jedna od povećih promašenih investicija nekadašnjeg križevačkog gospodarstva uskoro će rušenjem nestati iz krajolika kod željezničke stanice i postati još samo ružna uspomena na brdo novca bačeno u vodu. Deset silosa za žitarice, koje je ’70-ih godina prošlog stoljeća izgradila tadašnja Poljoprivredno-prehrambena zadruga, a nakon samo jedne godine korištenja u njih prodrla voda, srušit će članovi Braniteljske zadruge ‘Četiri rijeke’ iz Karlovca. Njihovo pismo namjere na Kolegiju križevačkog gradonačelnika pojasnio je stambeno-komunalni pročelnik Anđelko Nervo.

– To je zadruga koja okuplja oboljele od PTSP-a, a uzeli su u svoju djelatnost rušenje takovih objekata bez naknade, odnosno financiranje iz onoga materijala koji se nalazi u samim tim objektima. Budući da Grad Križevci ima deset silosa koji su na njegovoj čestici, koji već dugi niz godina stoje kao ruglo grada, oni su dali jedno pismo namjere gdje bi za vrijednost od 30 tisuća kuna srušili tih deset silosa, uz uvjet da sami isposluju sve potrebne dokumente prema Zakonu o prostornom uređenju, rekao je pročelnik Nervo.

Od upravitelja Braniteljske zadruge Četiri rijeke Ivice Grubića doznajemo da će o načinu rušenja, rastavljanju ili miniranju tek odlučiti, no procjenjuje da će im za taj posao trebati sedam radnih dana. Beton će nakon mljevenja završiti kao podloga na cestama, a armature u starom željezu, dok će u reciklažu ići i sve korisno iz drugog posla koji su ponudili križevačkoj gradskoj upravi. Naime, karlovački branitelji će besplatno ukloniti ruševnu zgradu stare pošte u Velikom Ravnu, koja već dugo čini nepreglednim i opasnim zavoj na državnoj cesti prema Zagrebu. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.