Uspješno održana manifestacija ‘Mladost je budućnost’

Manifestacijom „Mladost je budućnost“ Županijski savjet mladih Koprivničko-križevačke županije u subotu, 20. kolovoza u sva je tri grada naše Županije obilježio kraj Međunarodne godine mladih. Manifestacija je započela na Zrinskom trgu u Koprivnici održavanjem košarkaškog turnira na kojem je nastupilo devet ekipa, a pobjedu je na kraju odnijela momčad „Chuck Norris“ iz Virja. Prve tri ekipe uz medalju su osvojile i novčane nagrade (1. mjesto 500 kuna, 2. mjesto 300 kuna i 3. mjesto 200 kuna). Suorganizator turnira bila je Udruga športske rekreacije podravskih studenata iz Koprivnice, a paralelno uz košarku Policijska uprava koprivničko-križevačka i Obiteljski centar Koprivničko-križevačke županije informirali su posjetitelje i prolaznike o domeni svojeg djelovanja s mladima.

 

Nakon turnira u Gradskoj vijećnici u Đurđevcu održana je javna rasprava pod nazivom „Uključivanje mladih u javni život lokalne zajednice“. Raspravi su uz mlade prisustvovali i gradonačelnik Grada Đurđevaca Slavko Gračan, saborski zastupnik Stjepan Milinković i vijećnica u Županijskoj skupštini Verica Rupčić. Završni dio manifestacije održan je u Križevcima i to koncertom grupa RHS Coolektiv i Adastra. Suorganizator koncerta bila je udruga K.V.A.R.K. iz Križevaca, u čijem prostoru se koncert i održao.

– Organiziranjem ovog projekta županijski Savjet mladih želio je pokazati kako su mladi potencijal na kojega se ne smije zaboravljati, jer nude neiscrpan izvor novih ideja i energije, komentirao je uspješno održanu manifestaciju predsjednik Savjeta Hrvoje Ištvanović. Župan Darko Koren je članove Savjeta pohvalio jer su partnerskim odnosom s udrugama mladih i tijelima lokalne i regionalne vlasti opravdali ulogu predstavnika mladih županije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.