U sklopu novog prostora knjižnice i manje kino

KRIŽEVCI – Nakon poništenja natječaja za prvu fazu radova na preuređenju bivšeg Doma HV-a u Križevcima u novo sjedište Gradske knjižnice Franjo Marković, ovih dana trebao bi krenuti novi postupak javne nabave. Natječaj koji je propao zbog računske pogreške u odabranoj ponudi, gradonačelnik Branko Hrg smatra da se ipak neće ispriječiti pred iskorištenjem 400 tisuća kuna osiguranih za te radove u Ministarstvu kulture.
– Nadam se da će ovaj put biti više ponuđača i da ćemo moći izabrati kvalitetnog i započeti te radove tamo negdje krajem devetog, početkom desetog mjeseca, što znači da bi se mogla iskoristiti ova sredstva, kazao je Hrg.

Osim što ne bi propao taj već dobiveni novac, moglo bi se iskoristiti i 58 tisuća eura osiguranih u pretpristupnom projektu s Mađarskom, namijenjenih opremanju novih knjižničnih prostora, kaže Hrg. A u njima bi Križevčani, ili barem oni koji su i članovi knjižnice, ponovno mogli u svojem gradu uživati u filmovima na kino platnu.
– U sklopu knjižnice se planira, također, i jedno manje kino, sa 100-njak mjesta i razmišljamo o jednoj ideji da se ne bi plaćale karte za kino predstave nego da bi to bile kino predstave za članove Gradske knjižnice, objasnio je Hrg.
Do sada je na bivšem Domu Hrvatske vojske sagrađen krov i izrađena projektna dokumentacije trogodišnjeg preuređenja za potrebe smještaja knjižnice, koje će bez opremanja koštati oko 7,5 milijuna kuna. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.