Što je učinjeno nakon eksplozije?

KRIŽEVCI – Eksplozija u bivšoj križevačkoj tvornici Čelik 17. lipnja, od čijih je posljedica pet dana kasnije preminuo 51-ogodišnji radnik Miljenko Adamić, a velika materijalna šteta nastala je postrojenju u vlasništvu zagrebačkog Slon inžinjeringa, bila je temom i vijećničkih pitanja na sjednici križevačkog Gradskog vijeća. Prvo je uputio SDP-ov Sandro Novosel.
– Što je Grad učinio od onog nemilog incidenta i nakon na žalost jednog izgubljenog ljudskog života? Gradonačelnik je rekao da želi da Čelik ode iz Križevaca. Ja podržavam tu ideju u potpunosti, rekao je je S. Novosel. Nakon njega za govornicu je izašao i stranački mu šef Ivan Knok.

– Vjerojatno mora netko poginuti da mi ozbiljnije shvatimo kako nešto treba učiniti u ovom gradu. U toj se tvornici talio aluminij, a čuo sam da su građani nekih ulica iz donjeg grada o tome obavijestili gradonačelnika i gradske službe. Nije se dovoljno poduzelo. Takvi slučajevi će nam biti pouka, posebno što se sad gradonačelnik dosjetio zabraniti rad te tvornice i nekih drugih, odjednom se kao nekakav spasitelj našao u ovom slučaju, rekao je I. Knok na sjednici Gradskog vijeća. Prozvani gradonačelnik Branko Hrg je prvo opovrgnuo svoju navodnu izjavu da Čelik mora otići iz Križevaca, a potom i odgovorio na kritike.

– Ne, gradonačelnik nije rekao da Čelik mora otići iz Križevaca, to je samo pisalo u jednom mediju. Oni su objavili lažni naslov, čistu laž. Pred svjedocima sam govorio novinaru. Rekao sam da se takva proizvodnja ne bi smjela više dopuštati u područjima gdje stanuju ljudi i da ćemo predložiti izmjenu GUP-a, da se više ne dozvoli takva poslovna aktivnost na tom području, rekao je Hrg, te uzvratio na Knokovu primjedbu da se izgleda nije poduzelo dovoljno nakon pritužbi građana.

– Takvo pitanje je pokušaj iskorištavanja ove situacije od osobe koja je u gospodarstvu te dobro zna kako Grad ne izdaje ni jednu dozvolu, niti jedan papir za gospodarske subjekte u ovom dijelu. Nije to situacija u kojoj treba pokušavati skupljati političke poene, naglasio je B. Hrg. Kako lokalna vlast ne može odlučivati što i gdje će se raditi i proizvoditi na njezinom području, gradonečelnik je tek poručio da su svima na raspolaganju gradske poduzetničke zone, ali uz dosljedno poštovanje svih zakona. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.