KRIŽEVCI – Političke igre: SDP i HDZ protiv HSS-a

Gradski vijećnici SDP-a, HNS-a, HDZ-a i A-HSS-a odbili su prvog potencijalnog poduzetnika u nedavno uređenoj poslovnoj zoni Gornji Čret. Na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća s devet glasova protiv odbačen je ugovor o osnivanju prava građenja tvrtki Beton Dubrava. Gradonačelnik Branko Hrg kaže kako se ništa slično nije dogodilo u posljednjih deset godina.
– Danas kada je važan svaki poduzetnik, ovom se odlukom šalje loša poruka ostalim potencijalnim tvrtkama i poduzetnicima koji dolaze u naš grad naročito jer ne vidim ništa sporno u ponudi koja je stigla i sada je odbijena – rekao je Hrg. Gradonačelnik je vijećnicima na raspravu i usvajanje dao ponudu zagrebačke tvrtke zainteresirane za ulaganje u zonu koja još uvijek nije infrastrukturno opremljena. Gradski HSS smatra kako je to bila odlična prilika za reklamu zone i privlačenje drugih poduzetnika.

Prodaja demagogije

– Zanimljiva je situacija da se predsjednik križevačkog SDP-a vrlo često javlja za rasprave kad su gospodarske teme u pitanju, kao i činjenica da većinom prodaje demagogiju, a u situaciji kad se pojavi potencijalni investitor on i njegova stranka glasaju protiv – kazao je Branko Hrg. Dodao je kako sumnja da je u takvoj odluci presudila činjenica što je Ivan Knok suvlasnik građevinske tvrtke te je mogao prevladati njegov privatni interes jer se radi o ponudi konkurentske tvrtke. Ipak, osim SDP-a, protiv ovog prijedloga glasali su i HSS-ovi koalicijski partneri ’hadezeovci’.

Nepotpuna dokumentacija

– Ovdje nije riječ o problemima unutar vladajuće koalicije. Odbacili smo prijedlog jer nije bila dostavljena potrebna dokumentacija, prvenstveno dokumenti o poslovanju tvrtke jer nam nije u cilju u križevačko poduzetništvo pustiti mutne poslove – rekao je Stjepan Peršin, predsjednik gradskog HDZ-a. Spomenutu dokumentaciju predsjednik Gradskog vijeća, HDZ-ovac Roko Bašić, zatražio je nekoliko dana prije održavanja sjednice Vijeća, na gradskom kolegiju. Peršin smatra kako je taj rok bio posve dostatan za dostavu takvih dokumenata.
– Zna se da ćete dokumente o poslovanju vrlo lako i brzo izvaditi ako vam tvrtka dobro posluje i ima podmirene sve obaveze. Ako to ne stigne, onda očito nešto nije kako treba biti – kazao je šef križevakog HDZ-a.
Hrgov prijedlog podržali su samo vijećnici HSU-a, HDSS-a i nezavisni Bruno Deković.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.