Prihvaćena ponuda za gradnju doma za starije

KRIŽEVCI – Nakon podužeg traženja puta do gradnje doma za svoje starije sugrađane, u Križevcima je, izgleda, ispunjeno jedno od glavnih predizbornih obećanja aktualne gradske vlasti. Gradsko vijeće jednoglasno je odlučilo tvrtki M.A.D. Consulting&Investment Group iz Zagreba dati pravo građenja na zemljištu unutar bivše vojarne kako bi tamo podigli dom za starije i nemoćne osobe, uz obavezu provođenja i dnevnog boravka za umirovljenike. Nakon raspisivanja tri javna natječaja i poziva tako je pronađen pouzdan ulagač, oprezno vjeruje gradonačelnik Branko Hrg.
– Imamo zainteresiranu tvrtku koja želi graditi dom za starije i nemoćne osobe u Križevcima. Oni nemaju ama baš nikakav razlog da daju ponudu, da potpišu ugovor o pravu građenja gdje se obavezuju da će u roku šest mjeseci napraviti dokumentaciju građevinsku, ishoditi lokacijsku dozvolu i krenuti u izgradnju, odnosno dvije godine ako ne krenu – sve im pada u vodu. Znači, po meni nemaju nikakvog razloga da ne bi išli u ovaj projekt, rekao je Hrg.

S druge strane, gradska uprava ne ulazi ni u kakav rizik, naglasio je Hrg, no poučen dosadašnjim iskustvima ipak je dodao:
– Ja samo gledam i čekam dok se zakopa prva lopata. Tad ću početi vjerovati u sve ono što bi trebalo biti, bez obzira kakva bila ponuda, da je i zlatnim slovima napisana ili u ne znam kakvom tisku, isto bi tako sada govorio, naglašava Hrg.
Pravo građenja dodijeljeno je na 8900 četvornih metara zemljišta, na rok od 20 godina ili do 2030. godine do kada su Križevci dobili od države prostore vojarne na korištenje. Karl Schmidt, vlasnik tvrtke ponuditelja već je obišao lokaciju za gradnju i predstavio projekt doma za stotinu korisnika, od čega bi polovica plaćala punu, ekonomsku cijenu, a druga polovica imala bi potporu Grada i Županije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.