Prema Primorju vozi ‘Vlak za Skaville’

Još je manje od dva tjedna ostalo do održavanja najplesnijeg ljetnog glazbenog festivala na Jadranu, 5. Skaville festivala. Nakon debitantske 2007. u Križevcima, gdje se održao u sklopu 3. Culture Shock Festivala, te tri open-air izdanja u uvali Voz na otoku Krku, ovaj međunarodni festival se od ove godine seli u kamp Preluk između Rijeke i Opatije. Od četvrtka 28. do subote 30. srpnja tisuće posjetitelja moći će uživati u tri dana rocksteady/ska/reggae/punk/jungle ritmova izvođača iz Jamajke, Njemačke, Valencije, Slovenije, Francuske i drugih zemalja te najboljih hrvatskih nadolazećih ska sastava. Pretprodaja festivalskih karata po cijeni 150 kuna moguća je do 25. srpnja, u prodaji će biti 10 kuna skuplja, a cijena dnevne karte je 100 kuna. Upiti i rezervacije su moguće e-poštom ili radnim danom na tel/fax. 048/711-073.

Od ove godine novost je i “Train to Skaville”, ponuda HŽ Putničkog prijevoza, koji odobrava svim putnicima posjetiteljima festivala popust u visini 40% od redovite prijevozne cijene, u 1. i 2. razredu svih putničkih, brzih i IC vlakova. Povlastica ne vrijedi u ICN (nagibnim) vlakovima. Odobreni popust koristio bi se za sve posjetitelje festivala koji dolaze iz cijele Hrvatske u Rijeku i natrag kao i za posjetitelje iz Slovenije s kojom imamo sklopljen poseban sporazum o prijevozu posjetitelja na različite kulturne i sportske manifestacije.
Sve što je potrebno napraviti jest prilikom kupnje prijevozne karte izjaviti da se putuje na navedeni festival, karta mora biti isključivo povratna te u povratku ovjerena od strane organizatora festivala. Povlastica se ne odnosi na udaljenosti manje od 25 km, a može se koristiti od dana 27. srpnja u 0.01 sat do 31. srpnja 2011. do 24.00 sata, isključivo za kupnju povratnih prijevoznih isprava.

Postoje i popusti specifični za zemlje u regiji: Mađarska – Hrvatska popust u visini 60% za pojedinačna povratna putovanja, Makedonija – Hrvatska popust u visini 30% za pojedinačna jednosmjerna ili povratna putovanja, Crna Gora – Hrvatska i Srbija – Hrvatska popust u visini 30% za pojedinačna jednosmjerna ili povratna putovanja, a kod skupina od 2 do 5 osoba za suputnike popust iznosi 50%, Bosna i Hercegovina – Hrvatska popust u visini 20% za pojedinačna povratna putovanja. Potrebno je napomenuti da skupine od najmanje 6 osoba putuju jeftinije, a popusti se kreću u visini od 20% do 70%, a sve ovisi o odredbama i uvjetima prijevoza zemlje iz kojih putuju. Detaljnije informacije potrebno je potražiti na prodajnim mjestima ili Internet stranicama svake željezničke uprave.
Također Ovjera prijevoznih karata odnosi se isključivo na Hrvatsku i Sloveniju, zbog posebnog odobrenja odnosno odlaska na navedeni festival, dok za sve ostale zemlje te odredba ne vrijedi, jer se popust koristi neovisno o razlogu putovanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.