Križevci: Želimo ispravne i dostupne hidrante!

Dođe li do velikog požara, ne znam kako bi se vatrogasne ekipe snašle i prikopčale na hidrantsku mrežu u našem malom mjestu – kaže Marijan Vrbančić

ŽIBRINOVEC – Marijan Vrbančić iz Žibrinovca, prigradskog križevačkog naselja, razočaran je stanjem hidrantske mreže u tom malu selu nadomak Svete Helene. Ponukala ga je nedavna katastrofa koja se dogodila na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Šeni u Svetoj Heleni gdje je, kako je doznao, nekoliko hidranata bilo neispravno pa su vatrogasci imali problema tijekom intervencije.

 

– U selu ima osam hidranata te ni na jednom nema oznake gdje se točno nalaze. Svi su prekriveni daskama i teško ih je naći po danu, a po noći gotovo nemoguće. Dođe li do velikog požara, ne znam kako bi se vatrogasne ekipe snašle i prikopčale na hidrantsku mrežu u našem malom mjestu. Upozoravao sam na ovaj hidrant kojeg vam pokazujem i za njega uputio dopis križevačkom komunalnom poduzeću – ogorčeno će Vrbančić. Nada se, kaže, i vjeruje da će i u Žibrinovcu uskoro biti postavljeni hidranti koji će biti vidljivi.

– Mislim da naše mjesto zaslužuje da dobijemo ispravne hidrante, a ne ove koji su pod zemljom i još k tome ’nevidljivi’. Sezona požara je u tijeku i srećom do sada nismo imali nikakvih problema. Sijeno je u štagljima, vrućine su velike i potrebno je samo malo nepažnje da dođe do katastrofe. Upravo tu je najvažnija brza i stalna reakcija vatrogasaca, a najvažniji su ispravni hidranti koji mogu dati dovoljnu količinu vode pod pravim pritiskom. Srećom, do sada nismo imali većih intervencija te se nadam da će na tome i ostati – pojašnjava Vrbančić.

Goran Gregurek, direktor komunalnog poduzeća, rekao je da su zaprimili dopis Marijana Vrbančića iz Žibrinovca te prema politici poslovanja i certifikatu kojeg posjeduju izlaze na svaku pritužbu građana.
– Pregledali smo hidrante i u Žibrinovcu je bio problematičan samo hidrant. Brzo smo to riješili tako da su sada svi hidranti ispravni i mještani mogu biti bez brige – rekao je Goran Gregurek. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.