Ovog vikenda moto utrka ‘Nagrada Križevaca 2011.’

KRIŽEVCI – Križevački Gornji grad tijekom vikenda ponovno će se pretvoriti u motociklističko trkalište; tamošnji Auto moto klub uz pokroviteljstvo Vlade, Županije i Grada te uz pomoć brojnih tvrtki priređuje tradicionalnu moto utrku za Prvenstvo države i Kup HAK-a. Na Nagradi Križevaca 2011. nastupit će 80-tak vozača u 10 disciplina brzinaca i oldtimera, a uz domaće, dolazak su najavili i motociklisti iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije, BiH te Crne Gore. Uz primjerenu organizaciju, sve njih privukla je vrlo zahtjevna staza ulicama grada koja je već niz godina poprište sportskog događaja za pamćenje, kaže tajnik Auto moto kluba Stjepan Peršin.

– Znamo da je moto utrka u Gornjem gradu zapravo veliki izazov za sve, jer znalo se reći da možeš biti prvak Hrvatske, ali ako ne pobijediš u Križevcima, onda to nema posebnu težinu. Vrlo atraktivna staza za sve vozače, sigurno nije isto voziti na jednoj takvoj utrci, gdje podloga nema koeficijent 0,85-0,90 nego negdje na 0,55 ili 0,60, gdje imamo brojna proklizavanja i gdje zapravo tehnika dolazi do punog izražaja, rekao je Peršin.

Tajnik Peršin nada se da unatoč terminu koji su druga događanja pomaknula s kraja lipnja na drugi vikend srpnja gledatelja neće nedostajati pa će križevačka utrka, koju đođe pogledati oko 7000 ljudi, opet biti najposjećeniji sportski događaj u potkalničkom kraju.
U organizaciji utrke sudjeluje više od 200 ljudi, sudaca, redara, policajaca, vatrogasaca i članova gradskog puhačkog orkestra, koji će ponovno naplaćivati ulaznice za humanitarne svrhe. Treninzi će se voziti u subotu i u nedjeljno prijepodne, nakon čega u 14 sati slijedi svečano otvaranje i početak službenog natjecanja. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.